Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ознака: Екологија

У Чечави изграђена прва комерцијална соларна електрана на општини Теслић

У засеоку Речани, пуштена је у рад прва соларна електрана у Чечави, према наводима инвеститора, и прва комерцијална електрана ове врсте на општини Теслић. Ради се о приватној инвестицији Зорана Малића из Теслића, иначе дугогодишњег радника теслићког Елинга, који, како каже, често борави у Чечави иако не вуче коријене из ње.

Опширније

Уређење Запатка кроз пројекте и активизам младих

На брду Запатак у засеоку Савковћи, на коме мјештани Савковића и Поточана традиционално уз шаргију и мезу проводе Божић, у току је изградња и уређење игралиште за дјецу и оазе за одмор.

Опширније

Празникe посветили очувању животне средине

Група наше омладине је одлучила да протекле празнике посветити бризи о животној средини, па су тако лијеп, сунчан и прољећни дан у празничној атмосфери и лијепом расположењу искористили да покупе смеће дуж путног појаса од моста на Чечавици према Продановићима до скретања за Савковићa гробље – пут познатији као ,,Зекиловине“.

Опширније

Теслић: Започела израда локалног еколошког плана

У складу са одлуком Скупштине општине Теслић, усвојеном на засједању одржаном 8.12.2010. године општина Теслић приступила је рализацији Локалног еколошког акционог плана (ЛЕАП) који би требао бити завршен до краја ове године.

Опширније

Отворен конкурс за избор најбоље фотографије „Воденог цвијета“

У оквиру пројекта „Заштита воденог цвијета, јединственог феномена на ријеци Укрини“ до краја августа отворен је конкурс за избор најбоље фотографије „Воденог цвијета“ у фази ројења.

Опширније

Гола сјеча чечавске шуме

Анархија која влада чечавским шумама видљива је на сваком кораку. Довољно је мало заћи у некада шумом богате крајеве да би се видјели сразмери катастрофе. Масакр нису преживјеле њу ријечице у њиховим сливовима, који су за кратко вријеме остане без живота у њима. Већ неко вријеме у Укрини не живи ријечни рак, врста која је ту обитавала од памтивијека.

Опширније