Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ознака: Теслић

Шта знамо о напредном систему видео надзора који је уведен у Теслићу и другим градовима РС

Општина Теслић је крајем фебруара објавила да је званично пуштен у рад напредни систем видео надзора на подручју града. O каквом систему се ради и да ли ће служити у циљу заштите дјечијих игралишта, канти за смеће и хватати нерегистрована возила, или он представља много више од тога, па и опасност по становништво, доносимо у овој ауторској анализи.

Опширније

Тешки услови живота и рада радника широм Теслића

Међународни празник рада – Први мај обиљежава се широм свијета у знак сјећања на дан када су радници у Чикагу штрајком и протестима почели да се боре за своја радничка права. Првог маја 1886. више десетина хиљада радника захтијевало је боље услове рада и осмочасовно радно време. У наставку вам доносимо текст који говори о томе како је настао и како се развијао раднички покрет на простору Теслића, који је довео до тога да први штрајк масовних размјера у Босни и Херцеговини избије баш у нашем крају, у предјелу Чавке планине, давне 1989. године.

Опширније

Хуманитарни базар за Тамару 12. августа испред Кино сале у Теслићу

Испред Кино сале у Теслићу ће се у четвртак 12. августа од 11 часова одржати Хуманитарни базар за Тамару на коме ће се прикупљати финансијска средства за операцију петогодишње Тамаре Лукић.

Тамари, чији је отац иначе поријеклом из Чечаве је десна нога краћа у односу на лијеву. Након прве операције у Америци 2019. године Тамари је постављен Илизаровљев спољашњи фиксатор, којим је дјелимично коригована дужина екстремитета.

Током 2020. године поновно је оперисана како би јој се скинуо апарат са десне поткољенице.

На десној нози носи ортозу и ортопедску ципелицу са повишицом. Без обзира на све Тамара је једна весела и насмијана дјевојчица, која сања да дотакне тло са оба стопала, те се игра и скаче са својим вршњацима и носи нормалну обућу као и сва дјеца. Да би се све то постигло Тамара мора још да прође кроз неколико оперативних захвата за продужења ноге.

За нову операцију која је планирана наредне 2022. године у Америци потребна је већа свота новца како би се дјевојчици обезбиједила потребна средства за операцију и рехабилитацију.

На базару ће сви посјетиоци моћи купити букете, одјећу, обућу, козметику, торте и разне друге предмете по симболичним цијенама а сав приход ће ићи за Тамарино лијечење.

Овај хуманитарни базар је дио велике хуманитарне акције „За Тамарино љепше дјетињство“ коју су покренули ФК „Укрина “ Чечава, ПД „Визант 74274“  Чечава, КУД „Душан Станковић“ Чечава.

У неколио продавница и кафића на подручју општине Теслић су постављене и хуманитарне кутије за донацију новца, а акција ће трајати неколико мјесеци како би се прикупила што већа количина новца која је потребна за операцију.

Теслић: Започела израда локалног еколошког плана

У складу са одлуком Скупштине општине Теслић, усвојеном на засједању одржаном 8.12.2010. године општина Теслић приступила је рализацији Локалног еколошког акционог плана (ЛЕАП) који би требао бити завршен до краја ове године.

Опширније