Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Prodat prvi punto, kraj za jugo

Žika Ostojić iz Beograda prvi je vozač koji je po sistemu staro za novo  predao svog starog četvorotočkaša na reciklažu i zamenio ga za novi „Zastavin” „punto”. Njegov automobil marke jugo star 18 godina recikliran je u Centru u Železniku. Time je i zvanično počeo dugo najavljivani proces zamene automobila, a članovi Vlade ističu da je ovo i početak razvoja reciklažne industrije u Srbiji.

 

– Teško mi je što moram da predam svog starog juga, koga sam vozio 18 godina i nikada me nije izneverio. Ipak, nadam se da će i „punto” biti tako dobar, jer novo je novo. Da li će biti bolji od juga, videćemo – objasnio je Ostojić.
Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je da će Vlada Srbije pomoći svima koji žele da se bave reciklažom da nabave savremenu opremu uz pomoć kredita Fonda za razvoj.

– Na ovaj način ne pomažemo samo „Zastavi”, jer će se 70 odsto od recikliranih automobila vratiti u proizvodnju. Vlada će pomoći onima koji žele da se bave reciklažom da nabave savremenu opremu, tako što će im ponuditi povoljne kredite iz fonda za razvoj – istakao je Dinkić.
Dinkić je rekao da očekuje da se od izvoza starog gvožđa obezbede dodatni devizni prilivi, ali i da očekuje da se reciklažom starih automobila postigne bezbedniji saobraćaj i pospeši proizvodnja u Kragujevcu.
(blic)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.