Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Минималан пораз у локалном дербију

Локални дерби у Теслићу

У недјељу је одиграно 2. коло Друге лиге ФС РС група Запад у коме је наша екипа гостовала екипи Пролетера из Теслића.

По веома спарном времену и лошем терену за игру у локалном дербију одиграном на стадиону Радолинка, многобројна публика имала је прилику да испрати утакмицу између два клуба из Теслића, који играју у другом рангу такмичења на просторима Републике Српске.

У једној тврдој утакмици, виђено је много тога, од велике борбе, повреда наших играча након грубих стартова и оно што највише баца мрљу на овај општински дерби катастрофалних судијских грешака највише на штету наше екипе.

Након почетног испитивања снага, виђено је по пар прилика и на једној и на другој страни, али без веђих проблема за голмане.

Прва спорна ситуација дешава се у раном дијелу утакмице, када играч домаће екипе у своме казненом простору зауставља акцију наше екипе хватајући лопту у руке, што на очиглед првог асистента који је читаву утакмицу водио главну ријеч и командовао главном судији како и шта ће да суди није за најстрожију казну, а ни за главног судију који је био свега пар метара од мјеста заустављања акције то није за казнени ударац, јер исти није имао ауторитет на терену.

Тежиште игре било је претежно на средини терена, гдје се водила борба за сваку лопту, а прилике да се запријети ка голу противника вребане су из контри.

Пар изгледних акција да се угрози гол домаће екипе преко наших крилних играча прекинуо први асистент, сигнализирајући ,, офсајде “.

У насатвку утакмице виђене су по двије прилике и на једној и на другој страни.

Средином првог полувремена након чисто одузете лопте, Рајак добија ударац у предјелу бутног мишића, након чега се пожалио на повреду.

У 36. минути утакмице наша екипа пресијеца напад домаће екипе, Пећић са лоптом креће ка голу домаће екипе, а играч домаће екипе залијеће се и крвнички са леђа стартује на Пећића, те му задаје повреду због које Пећић мора да напусти игру, а домаћи играч пролази не санкционисан за старт над нашим играчем.

Двојац Липић-Видовић приморан је извршити двије принудне измјене због повреда Пећића и Рајака, а умјесто њих шансу добијају Живковић и Павловић.

Најбоља прилика виђена је у самоме финишу првог полувремена када наша екипа пропушта сјајну шансу да дође до вођства, а Лукић погађа стативу.

На паузу се отишло са резултатом 0-0.

У другом дијелу утакмице, гледали смо исту слику као и из првог полувремена, гдје тежиште игре било претежно на средини терена.

Играо се 60. минут утакмице када домаћа екипа долази до вођства од 1-0 након лоше реакције наших фудбалера.

Није се наша екипа предала након примљеног гола, те је наставила у истом ритму утакмицу.

Поновно је виђено по пар шанси испред и једног и другог гола, али било је то без већих потешкоћа за голмане.

У 84. минути шансу добијају С. Квржић, Југовић и Стојковић, а из игре излазе Кулага, Вучић и Лукић.

Могла је домаћа екипа у самоме финишу утакмице удвостручити предност, али савезник Нинковићу била је статива, а Нинковић након одбијене лопте од стативе исту хвата, а домаћи играч га намјерно руши са леђа, што је оставило још једну ружну сцену на општински дерби.

Убрзо је означен крај утакмице, а крајњи резултат гласио је 1-0.

Честитамо домаћој екипи на побједи.

Захваљујемо се Стојану Ђекановићу и Бобану Смиљанићу који су обезбиједили пиће за наше фудбалере.

У наредном колу наша екипа угостиће екипу Горице из Шипова 21.08.2022. године у 17:00 часова.

Поред тога за викенд нас у Чечави очекује Народни збор и турнир у малом фудбалу поводом Преображења Господњег, а турнир ће ревијалном утакмицом у петак 19.08.2022. године у 20:00 часова отворити играчи Укрине и ветерани Петог одреда Специјалне бригаде полиције Добој.

ЗАЈЕДНО ЗА УКРИНУ 🔴🔵🔴

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.