Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Нема подршке Министарства за изградњу водовода

Илустрација

Савјет мјесне заједнице Чечава, у оквиру активности око реализације пројекта изградње водовода, који би из градског водовода снадбијевао домаћинства у Чечави, послао је допис- захтјев за суфинансирање истражних радова (студије изводљивости) и израде пројектне документације Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде.

У одговору Министарства стоји:

„Поводом Вашег дописа који је напријед наведен, обавијештавамо Вас да се у складу са Законом о водама (Службени гласник РС број 50/06) 30% од средстава која се годишњем нивоу прикупе на подручју општина у виду водопривредних накнада враћа на располагање општинским управама , а исте су дужне да предметна средства уложе у област водопривредног уређења те се са Вашим захтјевом можете обратити општини Теслић како Вам помогли у предмету рјешавања питања водоснадбијевања насеља Чечава.

Републичка дирекција за воде ће при изради финансијког плана за 2009 .годину размотрити могућност да обезбиједи дио потребних средстава за наведену намјену.“

Како сазнајемо, стање у буџету Општине је катастрофално, у Нацрту за 2009. годину скресавају се трошкови финанцирања мједних заједница са 100.000 на 50.000 КМ, Изградња инфраструктуре-подршка пројектима са 1.900.000 на 500.000 КМ као и изградња локалних водовода на подручју општине са 200.000 на 100.000.

Процјењује се да би сама студија изводљивости и проијекат за Чечаву премашили цифру од 100.000,КМ. А пројекат изградње око 4-5 милона КМ.

Како ствари стоје, чечавци још дуго неће моћи рачунати на локални водовод. „Проблеме“ стварају и удружења грађана који граде мини – водоводе који обухватају неколико домаћинстава, те самим тим смањују број заинтересованих за водовод.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.