Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Nema podrške Ministarstva za izgradnju vodovoda

Savjet mjesne zajednice Čečava, u okviru aktivnosti oko realizacije projekta izgradnje vodovoda, koji bi iz gradskog vodovoda snadbijevao domaćinstva u Čečavi, poslao je dopis- zahtjev za sufinansiranje istražnih radova (studije izvodljivosti) i izrade projektne dokumentacije Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

 

U odgovoru Ministarstva stoji:

 

"Povodom Vašeg dopisa koji je naprijed naveden, obaviještavamo Vas da se u skladu sa Zakonom o vodama (Službeni glasnik RS broj 50/06) 30% od sredstava koja se godišnjem nivou prikupe na području opština u vidu vodoprivrednih naknada vraća na raspolaganje opštinskim upravama , a iste su dužne da predmetna sredstva ulože u oblast vodoprivrednog uređenja te se sa Vašim zahtjevom možete obratiti opštini Teslić kako Vam pomogli u predmetu rješavanja pitanja vodosnadbijevanja naselja Čečava.

Republička direkcija za vode će pri izradi finansijkog plana za 2009 .godinu razmotriti mogućnost da obezbijedi dio potrebnih sredstava za navedenu namjenu."

 

Kako saznajemo, stanje u budžetu Opštine je katastrofalno, u Nacrtu za 2009. godinu skresavaju se troškovi financiranja mjednih zajednica sa 100.000 na 50.000 KM, Izgradnja infrastrukture-podrška projektima sa 1.900.000 na 500.000 KM kao i izgradnja lokalnih vodovoda na području opštine sa 200.000 na 100.000.

 

Procjenjuje se da bi sama studija izvodljivosti i proijekat za Čečavu premašili cifru od 100.000,KM. A projekat izgradnje oko 4-5 milona KM.

 

Kako stvari stoje, čečavci još dugo neće moći računati na lokalni vodovod. „Probleme“ stvaraju i udruženja građana koji grade mini – vodovode koji obuhvataju nekoliko domaćinstava, te samim tim smanjuju broj zainteresovanih za vodovod.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.