Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Постављени квиз–знакови на Сизифовом путу

Квиз-знак поред пута / Фото: Неђо Сувајац

На шоферима добро познатом дијелу магистралног пута Чечава – Теслић, на коме се већ деценијама одвија Сизифов посао, постављени су и саобраћајни квиз–знакови. Сада ће учесници у саобраћају по први пут, поред тестирања својих рефлексно–моторних способности, имати прилику да рјешавају и психо–логичке задатке.

Трагови стругања лафета и картера на сувом асфалту већ након пар дана показују да се не ради о ни мало лаком задатку за савладавање. Возачи истичу да су игру озбиљно схватили али да је комбинација правца иза оштре кривине, необичних знакова и динамичне подлоге у толикој мјери захтјевна да често и најбољи насједну.

Сизифоф посао

Израз Сизифов посао употребљава се у значењу „непрекидан, заморан и бесплодан (узалудан) рад без сврхе и циља”.

Због свог лукавства, покварености, обмана и подвала које је чинио људима и боговима, Сизиф је осуђен на тешку казну – да уз стрму планинску литицу вјечно гура огроман камен, како би га поставио на врх планине. Таман кад дође до врха, кад му се учини да је стигао до циља, камен му измакне из руку и уз тресак се стропошта до самог подножја. Он се поново прихвата посла и тако вјечно котрља камен узбрдо, без наде да ће икада доћи до циља – на врх планине.

Управо овако се већ деценијама, из године у годину, одвијају поправке на овом дијелу путног правца.

Напомена: Садржај је саркастичног типа.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.