Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Milion maraka za uređenje zemljišta

Za realizaciju Programa uređenja građevinskog zemljišta za ovu godinu u budžetu opštine Teslić planirano je milion maraka.

Načelnik opštine Teslić Savo Kasapović rekao je da je Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove prošle godine podnesen veliki broj zahtjeva iz oblasti uređenja građevinskog zemljišta. On je istakao da je odlučeno da se nastave neki projekti iz prošle godine i rješavaju prioritetni problemi u pogledu izgradnje infrastrukturnih objekata.

 

– Najviše novca po ovom programu, 320.000 maraka, biće utrošeno na sanaciju klizišta na lokalnom putu Banja Vrućica – Teslić u naselju Hrast potok, dok je oko 170.000 maraka planirano za izgradnju dijela ulice Vojvode Putnika, na projekat saobraćajnice u naselju Gaj – istakao je Kasapović.

On je dodao da će 180.000 maraka biti utrošeno na izgradnju saobraćajnice u ulici Majora Gavrilovića, dok je 30.000 maraka planirano za nastavak izgradnje ulične rasvjete u naselju Knež polje, i to ulica Solunskih dobrovoljaca, Stevana Nemanje, Gavrila Principa, te Banjalučkoj i Puškinovoj.
Za spoljno uređenje u ulici Svetog Save biće izdvojeno 85.000 maraka. Za projekte ulične rasvjete u naselju Zlata, kod crkve u Pribiniću, planirano je 20.000 maraka, zatim po 40.000 maraka za iste namjene planirano je u naseljima Đulić i Margita, te 10.000 maraka takođe na Margiti na prostoru Najmani – Kujundžići, te 5.000 maraka u naselju Gomjenica.

Kasapović je rekao da je ovim programom planiran utrošak 940.000 maraka, a da će raspodjela preostalih 60.000 maraka biti planirana poslije razmatranja još nekih prispjelih projekata iz teslićkih naselja tokom prvog kvartala ove godine.

 

Projektna dokumentacija

 

Prema Programu uređenja građevinskog zemljišta u ovoj godini, planirana je i izrada projektne dokumentacije u skladu sa regulacionim planom i djelimična izrada saobraćajnice u Donjem Ruževiću, u pravcu Male Usore, za šta je planirano 30.000 maraka.

 

(Glas Srpske)

 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.