Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Program Banje Kulaši pogodan za penzionere

Predsjednik Udruženja penzionera u Doboju Mirko Ristić rekao je da je program Banje Kulaši za ovu godinu veoma pogodan za penzionere sa malim primanjima, jer obezbjeđuje besplatan prevoz i plaćanje banjskih usluga u deset mjesečnih rata.

"Predstavljeni pogram Banje Kulaši `štiti` penzionere s malim primanjima, jer u opštini Doboj od ukupno 9 725 penzionera, njih 5 819 ili 60 odsto prima penzije od 50 do 320 KM, među kojima je i 20 odsto sa penzijama od 50 do 160 KM", rekao je Ristić Srni nakon razgovora sa rukovodstvom Banje Kulaši.

 

Ristić je podsjetio da se dobojski penzioneri, zbog malih primanja, nalaze na donjoj granici zdravstvene i socijalne izdržljivosti, pa je prošle godine, u većem broju slučajeva, zbog nedostatka novca za lijekove i prehranu, umrlo 415 penzionera ili 15 odsto više u odnosu na 2008. godinu.

"Banja Kulaši poznata je po izvorima termomineralne, visoko alkalne i bakteriološki potpuno sterilne vode, koja je uz stalni ljekarski nadzor i protokol, veoma pogodna, između ostalog, za liječenje kožnih bolesti, bolesti bubrega i organa za varanje, kao i za fizijatrijsko-reumatološku i ortopedsko-traumatološku rehabilitaciju", rekao je zamjenik direktora Banje Kulaši Živojin Novarlić.

Novarlić je naglasio da je Banja Kulaši svjetski raritet, jer u svijetu postoji sedam takvih banja, a u Evropi tri izvora takve termomineralne vode.

Banja Kulaši se nalazi na putnom pravcu Doboj – Prnjavor, u dolini rijeke Ukrine, u podnožju planine Ljubić.

SRNA

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.