Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Označen početak nove školske godine

U ponedjeljak 5.09.2011. godine u dvije srednje i osam centralnih osnovnih škola na području opštine Teslić školsko zvono označilo je početak prvog polugodišta nove školske 2011/12. godine.

 

Tim povodom načelnik opštine Teslić Savo Kasapović obišao je dvije teslićke osnovne škole i to, Osnovnu školu „Vuk Karadžić" i „Ivo Andrić" na Đulićima sastavši se tako sa nastavnim kadrom pomenutih škola kao i roditeljima učenika, za čije prvačiće je bio upriličen kratak zabavni program, a od strane načelnika opštine uručeni paketići.

 

U obraćanju za medije načelnik opštine Teslić Savo Kasapović je rekao da je nastojao da iskoristio priliku da prvog dana školske godine posjeti škole kako bi učenicima, roditeljima i nastavnom osoblju škole poželio srećnu novu školsku godinu i da bi učenicima prvog razreda uručio paketiće radnog materijala za školu. Kasapović je istakao činjenicu da lokalna uprava u skladu sa svojim mogućnostima pomaže školstvu i da osnovno obrazovanje zaslužuje više finansijskih sredstava u odnosu na finansijska sredstva koja se sada izdvajaju ali da cijeneći trenutnu situaciju zbog ekonomske krize izvršavanje i redovnih davanja pokazalo se kao dobra praksa.

 

Direktor osnovne škole „Vuk Karadžić" Miodrag Milovanović izrazio je zahvalnost zbog posjeta načelnika opštine Save Kasapovića, pojasnivši da je posjeta imala za cilj da se učenicima i roditeljima kaže šta su lokalna zajednica i škola ostvarile kroz zajedničke programe i šta je novo u planu i da se prvačićima poželi srećan početak nove nastavne godine. Milovanović je rekao da je centralnu osnovnu školu upisalo 43 učenika, dok je ukupno sa pet područnih škola taj broj 96, što je u odnosu na prošlu godinu uvećanje za deset đaka, dok škola ukupno broji 863 đaka. Milovanović je dodao, da je sa prvim danom škole uvedena i jedna novina u svrhu povećanja bezbjednosti i sigurnosti djece, a to je video nadzor.

 

Projekat uvođenja video nadzora je iniciran od strane savjeta roditelja osnovne škole, a čine ga sistem od sedam kamera kojima su pokriveni svi ulazi, glavni prilaz školi i dijelovi unutrašnjosti škole. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 5.700KM od čega je iz budžeta opštine Teslić izdvojeno 2.000KM, isti iznos obezbijedili su roditelji dok je ostatak obezbijedila škola iz svojih sredstava.

 

U školsku 2011/12. godinu na području opštine Teslić upisana su 394 učenika, što je u odnosu na prošlu godinu isti broj upisanih prvačića, značajnije uvećanju broja upisanih prvačića imale su dvije gradske osnovne škole.

 

(teslic.ba)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.