Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Teslić: Prepravljao brojeve šasija i motora

Dobojska policija pretresla je u prošli utorak  imanje Dragana Gojića (42) iz Gornjeg Ruževića kod Teslića zbog sumnje da posjeduje ilegalni auto-otpad, na kojem falsifikuje brojeve šasije i motora na vozilima.

 

Policija je nakon pregleda Gojićevog imanja oduzela sedam automobila i dva kombija, a riječ je o vozilima mahom uvezenim iz Švajcarske i Slovenije. Istražioci su potom utvrdili da su kod dva vozila prepravljeni brojevi na šasiji i motoru, dok je za sedam vozila utvrđeno da su predmet carinskog prekršaja.

 

Policija je došla do podataka da je Gojić na još jednom vozilu falsifikovao brojeve na šasiji i motoru, ali to vozilo još nije nađeno.

Policija će protiv Gojića podnijeti izvještaj nadležnom tužilaštvu. Još, međutim, nije poznato odakle je Gojić nabavljao pomenuta vozila.

Ovaj pretres je nastavak akcije na otkrivanju kradenih vozila te falsifikovanja brojeva na šasiji i motorima, koju dobojska policija sprovodi već nekoliko mjeseci.

Prema nezvaničnim informacijama, dobojska policija je u sklopu tih aktivnosti u utorak podnijela izvještaj Okružnom tužilaštvu u Doboju protiv Željka Agića (38) iz Laktaša, na čijem imanju je prije dva mjeseca pronađen veći broj ukradenih vozila te vozila s falsifikovanim identifikacionim brojevima.

U akciji koja je trajala tri dana, u maju ove godine, istražioci dobojske policije pretresli su Agićev auto-otpada "Agić kompani" u Glamočanima kod Laktaša. Na otpadu su pronašli 150 motora za vozila s uništenim, odnosno falsifikovanim originalnim identifikacionim brojevima, kao i veću količinu dijelova isječenih vozila različitog tipa i marke. Istražioci vjeruju da su u pitanju dijelovi koji su isijecani s ukradenih vozila.

Riječ je o vozilim marki BMW, folksvagen i mercedes, starosti do sedam godina.

Policija je do sada za sedam vozila utvrdila da su ukradena u Njemačkoj, Austriji, Švedskoj i Hrvatskoj, dok je za jedno utvrdila da je ukradeno na području BiH. Policija utvrđuje porijeklo i drugih vozila.

 

(nezavisne.com) 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.