Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Usorac: Ako me opet budu kontrolisali, inspektore ću da zatvorim u štalu

Predsednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača RS Vladimir Usorac tvrdi da će inspektore koji ga sledeći put posete na njegovom imanju u Šereg Ilovi kod Prnjavora zatvoriti u štalu i naterati ih da rade, sve dok po njih ne dođe onaj koji ih je njemu poslao!
Usorac kaže da vlasti u RS i BiH u poslednje vreme pokušavaju da na njega izvrše pritisak i spreče ga da javno iznosi ocene da država ne brine o seljacima i poljoprivrednim proizvođačima, zbog čega je poljoprivreda dovedena do ruba propasti! On ističe da je posljednjih dana na udaru kojekakvih inspekcija, od kojih je jedna proveravala i to da li je uplatio odstrelnu taksu za srndaća kojeg je kao trofej doneo iz lova.

– Sledeći put kad mi dođu inspektori zatvoriću ih u štalu i tu ih držati sve dok po njih ne dođu njihovi nadređeni, pa neka se uvere kako to seljak vrda i vara državu! Sadašnje vlasti smatram odgovornim što na ovakav način pokušavaju da me ućutkaju i spreče u daljoj borbi za prava poljoprivrednika i seljaka – kaže Usorac.

Izgleda dodaje naš sagovornik, da više nije bitno što sam nosilac brojnih priznanja, što onih koje mi je dodelio NATO, što državnih, poput, recimo ordena Njegoša trećeg reda kojeg mi je nedavno dodelio predsjednik RS Rajko Kuzmanović za postignute rezultate u poljoprivredi i doprinos poboljšanju sveopšteg stanja u državi.

On naglašava da nema ništa protiv rada inspekcije i dodaje da mu je samo nelogično da inspektor za lovstvo kontroliše da li je on uplatio nekakvu taksu lovačkom društvu iako mu je, kako kaže, posao da, između ostalog, kontroliše da li se u nekoj opštini poštuje lovoprivredna osnova.

-To da li je neko uplatio nešto lovačkom društvu, stvar je organa lovačkog društva, stvar je organa upravljanja toga društva, a ne inspektora koga nije interesovao podatak da li su uplaćene takse za četiri ubijena srndaća veće trofejne vrednosti, koji su izloženi na poslednjem sajmu lova i ribolova u Banjaluci. Kriminal cveta na ovim prostorima, a oni došli da mene kontrolišu. Zato, kada ponovo dođu, neću ih oterati kao što sam oterao pripadnike međunarodnih vojnih snaga, kada su došli kod mene da traže nelegalno naoružanje, već ću da ih zatvorim – zaključuje Usorac.

D.Č. – Press

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.