Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Za zaštitu rijeke Ukrine 60.000 KM

 

 

Predstavnici opština Čelinac, Teslić, Derventa i Prnjavor potpisali su sporazum o finansiranju projekta pod nazivom "Zaštita sliva rijeke Ukrine", vrijednog 60.000 KM.

Predsjednik Turističke organizacije opštine Derventa Grozdan Ružičić izjavio je da će značajan dio projekta finansirati ova organizacija, uz pomoć Fonda za zaštitu životne sredine i rudnika "Stanari", dodavši da je sljedeći korak raspisivanje javnog poziva za izradu akcionog plana.

 

"Kroz regionalni akcioni plan za zaštitu rijeke Ukrine biće identifikovani prioritetni problemi iz oblasti zaštite voda slivnog područja Ukrine i definisani vremenski okviri za realizaciju", izjavio je na današnjem radnom sastanku u Prnjavoru stručni saradnik opštine Derventa Čedomir Ćorić.

On je istakao da je cilj da se dođe do strategije za idućih deset godina, u kojoj će učešće imati poslovna zajednica, organizacije civilnog društva i javni sektor.

"Kroz javnu raspravu građani će direktno moći da daju sugestije kako bi bio poboljšan nacrt dokumenta i bio dobijen kvalitetan prijedlog koji će biti upućen na usvajanje u skupštinama", naglasio je Ćorić.

Skupština opštine (SO) Prnjavor već je dala saglasnost za potpisivanje sporazuma, a učešće opštine u ukupnim sredstvima je 40 odsto.

"U vrijeme kada se priča o finansijkoj krizi na globalnom nivou ovakvi projekti pokazuju da lokalne zajednice, pa tako i Prnjavor, pronalaze načine za budžetsko izdvajanje po pitanju zaštite životne sredine. Za nas je posebno bitno što je u ovom projektu riječ o zaštiti prirodnog dragulja kakav je rijeka Ukrina", rekao je predsjednik SO Prnjavor Željko Simić.

Član regionalne grupe ispred opštine Prnjavor Vlastimir Vidić rekao je da je danas formirana trinaestočlana radna grupa opštine Prnjavor, koja će pratiti sve aktivnosti od značaja za projekat.

Predstavnik opštine Čelinac i koordinator u projektu Dragana Berak izjavila je da čelinačka opština učestvuje sa 10 odsto ukupne vrijednosti sredstava, naglasivši da je interes za učešćem u zaštiti rijeke Ukrine veliki.

Projekat regionalne zaštite sliva rijeke Ukrine trebalo bi da bude završen do kraja ove godine, a puni kapacitet realizacije, kada je riječ o mjerama i izradi infrastrukture očekuje se od 2011. godine.

 

(Srna-prnjavor.info)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.