Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

За Тамарино љепше дјетињство

Тамара са доктором / Paley Institute / Америка

Петогодишња дјевојчица Тамара Лукић, кћерка нашег Горана Лукића из Чечаве, има проблема са десном ногом, односно десна нога јој је краћа у односу на лијеву десетак центиметара.

Након прве операције у Америци 2019. године, Тамари је апликован Илизаровљев спољашњи фиксатор, којим је дјелимично коригована дужина екстремитета. Године 2020. поновно је оперисана како би јој био скинут апарат са десне поткољенице. На десној нози носи отрозу и ортопедску ципелицу са повишицом.

Без обзира на све Тамара је једна весела и насмијана дјевојчица, која сања да дотакне тло са оба стопала, те се игра и скаче са својим вршњацима и носи нормалну обућу као и сва дјеца.

Да би се све то постигло Тамара мора још да прође кроз неколико оперативних захвата продужења ноге. За нову операцију која је планирана наредне 2022. године у Америци, потребна је већа свота новца како би се дјевојчици обезбиједила операција и рехабилитација.

У организацији ФК ”Укрина” Чечава , ПД ”Визант 74274” Чечава, КУД ”Душан Станковић” Чечава и портала Чечаве, покренута је хуманитарна акција и на подручију Чечаве. Ускоро ће бити постављене хуманитарне кутије а у плану је и организовање различитих манифестација у циљу прикупљања новчаних средстава. Овим путем позивамо све људе добре воље да узму учешће у овој акцији. Акција ће трајати неколико мјесеци како би се прикупила што већа количина новца која је потребна за операцију.

Како помоћи

На интернет страници фондације Буди хуман из Србије, која прикупља средства за Тамару, налазе се инструкције за уплату путем динарског и девизног жиро рачуна, могућност уплате путем PayPal-а и слањем СМС поруке из Србије.


Галерија


БУДИМО ЉУДИ- ДОБРО СЕ ДОБРИМ ВРАЋА!
ЗА ТАМАРИНО ЉЕПШЕ ДЈЕТИЊСТВО.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.