Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

ЈУ ОШ „Јеврем Станковић“ одликована Орденом Његоша другог реда

Директор школе преузима Орден / Фото: ОШ Јеврем Станковић/ФБ

Дана 08.01.2023. године у Културном центру Бански двор у Бањалуци, а поводом Дана Републике Српске, предсједник Републике Српске Милорад Додик одликовао је појединце и институције, као знак признања за дугогодишња дјела и рад која заслужују опште поштовање и истицање.

Овом приликом, ЈУ ОШ „Јеврем Станковић” Чечава је одликована Орденом Његоша другог реда а „поводом 140 година постојања”.

Свештеник Јеврем Станковић успио је да 1882. године отвори прву српску конфесиону основну школу у којој је он био учитељ. Просвјетни рад, учење читању, писању, црквеном појању и историји, обављао је у старој црквеној згради све док није успио да сагради нову школску зграду 1903. године. Од 1913. године па до почетка Другог свјетског рата, дужност учитеља обављала је прва школована учитељица из Чечаве – Зорка Јотановић, кћерка попа Јеврема Станковића.

– наведено је приликом додјеле признања

Из школе наводе да је ово одликовање до сада највеће признање и награда које је школа икада добила у својој дугој и богатој историји школства.

Ово ласкаво признање нас подстиче и обавезује да постижемо још боље резултате у васпитно-образовном процесу и оправдамо епитет једне од најбољих школа на просторима Републике Српске.

– поручили су

Данашњој свечаној додјели признања, у име школе присуствовао је директор школе Остоја Марковић, коме је предсједник Републике Српске уручио ово ласкаво одликовање. Орден Његоша има три реда. Њиме се одликују појединци, предузећа, установе и друге организације за изванредне радне подвиге и заслуге у привреди, науци и култури те духовном развитку и општем напретку Републике Српске.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.