Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ознака: ОШ Јеврем Станковић

Испраћена овогодишња генерација матураната

У суботу, 10.06.2023. године, у основној школи „Јеврем Станковић” Чечава, уприличен је свечани испраћај овогодишње генерације матураната. Укупно 17 матураната је успјешно завршило основно образовање, а одличан успјех су забиљежили ученици Јана Смиљанић, Ена Дујић, Николина Нунић, Елена Гачић и Божана Малић.

Опширније

Шта знамо о историји школства у Чечави

Шта знамо о предањима везаним за учење под храстом, када је основана прва школа и да ли је њен оснивач и први учитељ Јеврем Станковић? Шта ако оно што смо до сада учили није потпуно тачно и како се одредити према историји коју обликују нова сазнања? Све то су питања која треба да постављамо и на које заједно мора да нађемо одговоре.

Опширније

ЈУ ОШ „Јеврем Станковић“ одликована Орденом Његоша другог реда

На церемонији поводом 9. јануара, дана Републике Српске, ЈУ ОШ „Јеврем Станковић“ одликована је данас у Бањалуци Орденом Његоша другог реда.

Опширније

Ученици наше школе освојили медаље

На општинском такмичењу „Мисли мине“, одржаном 23.11.2021. године, ученици наше школе су освојили треће мјесто. Школу су представљали ученици седмог разреда, Сара Ивановић, Моника Кршић и Ана Ђукановић.

Опширније

Прота Јеврем Станковић – прва чечавска легенда

Први школовани домаћи прота – поп Јеврем Станковић рођен је 1865. године, а умро 1916. године у Чечави. Његов отац Стеван био је угледни домаћин и велики вјерник, а Чечава и околна села припадала су тада Имљанској парохији, па је Имљански поп повремено долазио и обављао групне вјерске обреде за покој душа, вјенчања, крштења и друго.

Опширније

Sv Sava

Школа прославила Светог Саву

Школска слава Свети Сава, заштитник ученика, учитеља и наставника , свечаном приредбом и ломљењем славског колача и ове године традиционално је обиљежен у сали основне школе.

Опширније