Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Кренуле изборне припреме: Славен Јелић кандидат СПС-а за начелника општине Теслић

Славен Јелић / Фото: СПС Теслић

Општински избори у БиХ планирани су за идућу годину, а припреме за исте већ су започеле. Вечерас је одржана изборна конференција СПС-а Теслић. Из странке наводе да је то била прилика за темељну анализу рада и избор новог руководства, а уједно је представљена одборничка листа и изабран кандидат за начелника. Из СПС-а поручују да активно настављају са радом, а политичка платформа биће директно представљена грађанима Теслића.

Ова политичка организација, која је позната по својој стабилности и озбиљности у раду, представила је своје кандидате за одборничку листу, чиме је поставила основу за будуће политичке активности. Оно што је још значајније, наредне године грађанима Теслића понудиће и свог кандидата за начелника. Тим поводом је Славен Јелић са Бање Врућице добио једногласну подршку.

– саопштили си у СПС-у

Иначе, Јелић је начелник Одјељења за друштвене дјелатности у општини Теслић и води Центар за младе Теслић. У овом центру, младима се пружају активности и програми засновани на методама и принципима неформалног образовања. Циљ је развој младих у свјесне и одговорне чланове заједнице, као и стварање услова за остваривање њихових пуних потенцијала. Као представник СПС-а, на изборима 2020. године, Јелић је ушао у Скупштину општине Теслић и именован је за начелника поменутог Одјељења.

Драгутин Шкребић остаје на мјесту предсједника Општинског одбора Социјалистичке партије Српске (СПС) у Теслићу, таође је одлучено на вечерашњој конференцији. Шкребић је рекао новинарима да има више разлога зашто су се одлучили за свог кандидата за начелника општине, истакавши да Теслићу треба економиста-менаџер који је отворен за сарадњу са невладиним сектором, Владом Републике Српске и заједничким институцијама.

Предсједник СПС-а Горан Селак истакао је да вечерашњом изборном конференцијом Општинског одбора у Теслићу почињу унутарпартијски избори пред први званични Конгрес СПС-а, која ће бити одржана у априлу у Бањалуци.

Именовани одбори у Чечави, Растуши и Горњој Радњи

У октобру су одржани састанци и изабрано руководство у Чечави, Растуши и Горњој Радњи. У Чечави је за предсједника мјесног одбора СПС-а изабран Богдан Савковић, за потпредсједника Веселин Савковић а за секретара Ведран Лазић. У Растуши предсједник је Милорад Гаврановић, потпредсједник Мирослав Радић, а секретар Славен Симаковић. Након одржаног састанка у Горњој радњи, такође је изабрано руководство мјесног одбора, гдје је за предсједника изабран Славиша Пуљић, потпредсједник је Зоран Пуљић, а секретар Марко Шакановић.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.