Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Одржана 9. ракијада у Еко оази Подгредине са подјелом пакетића и забавом за дјецу

Заједничка фотографија / Фото: Неђо Сувајац

Јуче је у природном окружењу Еко оазе Подгредине у Укриници, одржана 9. ракијада и забава за дјецу. Ово традиционално окупљање љубитеља домаће ракије било је обогаћено забавом и подјелом пакетића за најмлађе, чиме овај догађај на Материце увијек добија посебну чар.

Такмичење у прављењу најбоље ракије било је подијељено у три категорије: ракије од шљиве, од крушке и од јабуке. Укупно је представљено 26 ракија, од којих је 11 било ракија од шљиве, 7 од јабуке и 8 од крушке. Побједници у категорији ракије од шљиве били су: на првом мјесту Јовић Драго, на другом мјесту Пуљић Саво, и на трећем мјесту Ђурђевић Перица. У категорији ракије од јабуке, прво мјесто је освојио Малешевић Душан, друго мјесто Марковић Драго, а треће мјесто Смиљанић Новица и Топрек Остоја. За категорију ракије од крушке, прво мјесто је освојио Нунић Миле, друго мјесто Нунић Драго, а треће мјесто Томић Зоран и Бојић Бране.

Укупно је подијељено 60 пакетића, од којих је 40 обезбијеђено од стране Туристичке организације Теслић, док је 20 пакетића донирао Мјесни одбор СНСД Укриница. Осим тога, наградни пакетићи за разне игре и такмичења осигурани су од стране локалних коледаваца.

Забавни програм за дјецу укључивао је бројне игре и дружење са Дједом мразом, чиме је цјелокупни амбијент био испуњен дјечијом, али и радошћу старијих. Организатори су истакли задовољство одзивом и позитивним реакцијама учесника, наглашавајући да је ракијада прерасла у значајан догађај који промовише локалну културу и традицију.

У наставку галерија фотографија аутора Неђе Сувајца и видео снимак Синише Лазића.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.