Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Milion za infrastrukturu

Za realizaciju Programa uređenja građevinskog zemljišta iz budžeta opštine Teslić ove godine biće izdvojeno milion maraka. Planirana je sanacija klizišta u naselju Hrast Potok, izgradnja saobraćajnica, a mnoge ulice će dobiti uličnu rasvjetu.

Ovo je potvrdio načelnik teslićke opštine Savo Kasapović i dodao da je Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove 2009. godine podnesen veliki broj zahtjeva iz oblasti uređenja građevinskog zemljišta.

 

 

– Poslije sagledavanja prispjelih zahtjeva i razmatranja Programa uređenja građevinskog zemljišta odlučeno je da se nastave neki projekti iz prošle godine i rješavaju prioritetni problemi izgradnje infrastrukturnih objekata – istakao je Kasapović.

On je dodao da će najviše novca biće utrošeno na sanaciju klizišta na lokalnom putu Banja Vrućica – Teslić u naselju Hrast Potok, za šta je planirano 320.000 maraka.

– Oko 170.000 maraka biće izdvojeno za izgradnju dijela ulice Vojvode Putnika i za saobraćajnicu u naselju Gaj. Za izgradnju saobraćajnice ulice Majora Gavrilovića biće utrošeno 180.000 maraka, dok je 30.000 maraka planirano za nastavak izgradnje ulične rasvjete u naselju Knež Polje u ulicama Solunskih dobrovoljaca, Stevana Nemanje, Gavrila Principa, kao i Banjalučkoj i Puškinovoj – istakao je Kasapović.

Prema njegovim riječima, uređenje ulice Svetog Save biće izdvojeno 85.000 maraka.

– Za projekte ulične rasvjete Zlata – Crkva u Pribiniću planirano je 20.000 maraka, po 40.000 maraka za iste namjene planirano je u Đuliću i Margiti, kao i 10.000 maraka takođe na Margiti na prostoru Najmani – Kujundžići i 5.000 maraka u naselju Gomjenica – rekao je Kasapović.

Načelnik Kasapović kaže da je ovim programom planiran utrošak 940.000 maraka, a da će raspodjela preostalih 60.000 maraka biti planirana poslije prvog kvartala ove godine.

 

Projektna dokumentacija

 

Prema Programu uređenja građevinskog zemljišta, u ovoj godini planirana je i izrada projektne dokumentacije u skladu sa regulacionim planom i djelimična izrada saobraćajnice u Donjem Ruževiću u pravcu Male Usore, za šta je planirano 30.000 maraka.

(Glas Srpske)

 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.