Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Pare stižu, ima li nas igdje?!

За реконструкцију и модернизацију локалних и некатегорисаних путева у општини Теслић, за период од 2007. до 2012. године, предвиђена су улагања од око 8,5 милиона КМ.
Ријеч је о капиталним улагањима која се финансирају и из Развојног фонда Републике Српске (РС).
Начелник општине Теслић Саво Касаповић каже да ће општина од предвиђене суме обезбиједити око 1.700.000 КМ а учешће Развојног програма РС биће око 6.762.000 КМ. Програм би требало да буде реализован до краја 2011. године а планирани су радови на 42 километра локалних и некатегорисаних путева.

У протекле двије године остварено је улагање у теслићке путеве по овом плану у износу од скоро 4.000.000 КМ, што чини скоро половину предвиђених средстава.

Касаповић каже да је Влада РС у овој години, разматрајући захтјеве општине Теслић, одобрила помоћ за финансирање програма за водоснабдијевање у износу од 2.500.000 КМ бесповратних средстава и 3.000.000 КМ из кредитних средстава Инвестиционо-развојне банке РС, од чега се значајан дио односи на путну мрежу.

Осим кредитних средстава, учешће надлежног министарства и Јавног предузећа "Путеви РС" остварено је у нешто мањем износу од пола милона марака, што чини пет одсто укупно предвиђених средстава.

У наредних неколико дана најављено је асфалтирање три километра локалног пута Теслић – Витковци, а пројекат ће у износу од око 400.000 КМ финансирати "Путеви РС", што ће значајно повећати учешће овог субјекта у реализацији пројекта капиталних инвестиција у Теслићу.

Касаповић каже да се општина ранијих година градећи путеве задужила изнад својих могућности, па ће из кредитних средстава бити враћен и дио старог дуга.

 

Gdje smo mi!?

 

U selu je mnogo neriješenih pitanja, od putne infrastrukture do vodosnadbijevanja. Imajući u vidu prošli pokušaj, čečavci će teško izabrati rukovodstvo. Sa njim i bez njega teško da će šta od ovih sredstava završiti u Čečavi.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.