Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Problemi sa elektroprenosom

Loše vremenske prilike, obilne snježne padavine prethodnih dana, i vjetrovi koji su počeli sa povećanjem temperature i otapanjem snijega, uzrokovali su česte kvarove i nestanak električne energije na području Čečave.

Problem je posebno izražen u zaseocima Plane i Rečani, koji nisu obuhvaćeni poslednjim radovima na rekonstrukciji elektroprenosne mreže.

 

Većina drvenih bandera stara je između 30 i 40 godina, a na mnogma su oštećeni izolatori, ili su žice sa njih otkačene. U velikom broju slučajeva radi se o monofaznim vodovima, a poznato je da su potrošači do trofaznog priključka mogli doći jedino na način da sve troškove naknadnih radova sami finansiraju. Čekanje da isporučilac električne energije ugradi savremeniju opremu i ponudi bolje usluge, odugovlači se godinama, pa je tako trenutno stanje sistema veoma loše. Srećom se može smatrati jedino činjenica da zbog tako lošeg stanja još niko nije stradao. Ono što je jedino sigurno, to je da računi za isporučenu električnu energiju, stižu redovno.

 

Image

Image 

Image 

Image 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.