Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Srećno Badnje veče

 

Večeras Čečavci proslavljaju Badnje veče u krugu svojih porodica. Neki su upravo došli iz crkve gdje su sticali Badnjak.

 

Veliki broj vijernika se u 16h okupio ispred hrama Presvete Bogorodice da svečano, uz večernju molitvu, obnošenje Badnjaka i litija oko hrama,  paljenjem Badnjaka i uz muziku i vino obilježi Badnje veče.

Prije toga, u popodnevnim časovima veliki broj njih je posjetilo groblja gdje su zapalili svijeće za duše najbližih… a u ranim jutarnjim časovima komšije su se sretale po šumarcima i međama sjekući Badnjake koje će večeras ili sutra sticati u svojim kućama…

 

Oni koji večeras nisu posjetili Hram a žele to za Božićne praznike, ili oni koji će udvostručiti posjetu,  moraće ujutru poraniti i na nekih -6 do -10 stepeni celzijusa, koliko su temperature prethodnih noći spuštale, i da se zapute pravac Gornja Čečava po skliskom i neočišćenom kolovozu ali ipak nekako prohodnom zahvaljujući suncu koje je danas izvirilo iza oblaka.

 

Active Image

 

Da treba biti na oprezu svjedoči i slijetanje u rječicu Čečavicu automobilom prilikom povratka sa sticanja Badnjaka. Vozač je prošao bez povreda ali auto je vidno dosta oštećeno.

 

U galeriji slika je otvorena galerija pod nazivom "Božić 2011" očekujemo da i vi dragi posjetioci postavite slike i pokažete nam kako ste proslavili ovaj radosni praznik!

 

Kako su Ljebljani sticali Badnjak možete pogledati ovdje

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.