Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Putevi okovani ledom

Poslije snježnih padavina čečavski putevi su postali klizališta.

Asfaltne dionice prema Planama i Gornjoj Čečavi su ledene površine. Do sada na tim pravcima nije posuto ni zrno soli.

 

Ostali putevi se čiste u zavisnosti od toga koliko se mještani određenog zaseoka dogovore i taj dogovor finsiraju. Po rezultatima na terenu se može zaključiti da su međuljudski i komšinski odnosi na niskom nivou. Čišćenje uglavnom spada na nekoliko domaćinstava.

 

Iz Mjesne zajendica kažu da su slali apele za čišćenje Opštini, da su slali molbe i dobili obećanja da će se putni pravci prema Planama i Gornjoj Čečavi uvesti u plan čišćenja ali putevi do danas nisu čišćeni.

 

Navodno su u pitnaju dugovanja prema izvođaču iako je tender o čišćenju završen. Pitamo se da li će preduzeće koje je izabrano na tenderu naplatiti puni iznos i još sa kamatama?!

 

Čečava nije jedino selo na teslićkoj opštini koje ispašta zbog kiminalnih radnji izabranih predstavnika u sprezi sa lokalnim privatnicima.

 

Putni pravci prema Rastuši i Ukrinici su takođe neočišćeni. Ni prošlogodišnje nesreće koje su se dešavale na tim putnim pravcima zbos skliskog kolovoza usled nagiba terena nisu dovoljne da se ove godine nešto uradi po tom pitanju. Svako jutro tim putem živote rizikuju đaci nekoliko autobusa kao i drugi korisnici tih putnigh pravaca.

 

Milioni su dizani, ove godine 2.000.000,00 KM kredita su potrošena, pitamo se da li su to obični građani osjetili?

Naredne godine će se potrošiti i ostali 1.000.000,00 KM , gdje će te pare završiti može se i naslutiti, dovoljno je pogledati ko danas gradi i kupuje a ko će vraćati- oni sigurno ne.

 

Danas je Opština izglasala Budžet od 12.545,000,00 KM , o njemu nećemo  ni pisati jer od njega svejedno građani nemaju koristi.

 

Bitno je da su Odbornici sebi povećali prihode, koeficijent sa 3.5 na 5, uveli naknade za komisije u iznosu od 100,00 KM i za predsjednike za 200,00 KM itd… a komisija hvala Bogu neće izostajati , nicaće kao gljive poslije kiše!

 

Svaki dan se dijele podsticaji, davanja, pomoći, grantovi bez ijednog javnog oglasa, poziva, javne rasprave , incijative…

 

Što se puteva tiče, pitanje je da li će Božićno jutro Čečavci dočekati u dolini Ukrine, Čečavice ili u Hramu.

 

Živjela teslićka politika i birači!

 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.