Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Светосавска академија у Чечави

Светосавска академија у Чечави, почела је молитвом у Храму „Рођења Пресвете Богородице“ у Горњој Чечави. Молитви су присустовали бројни мјештани овог села, као и гости из сусједних парохија. Св.Сави су се највише обрадовали малишани, који су овај велики празник дочекали са радошћу, срећом и у весељу, будући да су припремали своје пјесмице које су изрецитовали пред присутним вјерницима.

Чечавска парохија као и сваке године обезбиједила је пакетиће за све малишане, а такође и овогодишњи кум Далибор Пејичић се побринуо да награди све вриједне малишане са још једним пакетићем. По завршетку молитве послужен је ручак у светосавском дому за који се побринуо овогодишњи кум Далибор Пејичић. Сви присутни могли су да се забаве уз пјесму и звук изворне музике. За следећу годину кумство је резервисало коло српских сестара из Чечаве.

Св.Сава, школска слава, обиљежена је у школама широм Републике Српске, па тако и у нашој ОШ „Јеврем Станковић“ Чечава уз присуство великог броја мјештана као и гостију са стране. Освећење крсног хљеба обавио је чечавски свештеник Славко Пантелић, а пригодним говором присутне је поздравио директор школе, после чега су свој програм извели чланови фолклорне и драмске секције. За све госте уприличен је светосавски ручак у свечаној сали уз народну музику.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.