Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Do aktivizma i zdravlja kroz igru i sport

Ostvarenjem  saradnje Odsjeka za razvoj Administrativne službe opštine Teslić, mjesne zajednice Donja Vrućica i Heidehof fondacije iz Študgarta doći će do realizacije projekta pod nazivom „Do aktivizma i zdravlja kroz sport i igru“.

Kako je planirano, realizacija samog projekta će se odvijati kroz dvije faze. Prva faza je edukativnog karaktera i implementiraće se održavanjem niza radionica,  na kojim će stručnjaci iz različitim oblasti (medicina, sport)  nastojati da ukažu na značaj sporta u psihofizičkom razvoju mladih i djece,  dok je druga faza rezervisana za izgradnju sportskih terena za košarku i fudbal, a takođe, i  igrališta za djecu mlađeg uzrasta na području mjesne zajednice Donja Vrućica.

 
U razgovoru s Stipom Ćosićem, šefom Odsjeka za razvoj, doznali smo da se vrijednost projekta  procjenjuje na oko 10.000KM, od kojih će polovinu finansirati Heidehof fondacija, dok će druga polovina biti obezbijeđena iz budžeta opštine Teslić i od sredstvima mjesne zajednice Donja Vrućica.
„Pomenuti  projekat ima za primarni cilj podizanje aktivizma u lokalnoj sredini, te  podizanje nivoa saradnje lokalne samouprave i mjesnih zajednica“, istakao je Ćosić, dodavši, da se početak implementacije projekta očekuje sredinom februara mjeseca.
 
 (teslic.ba)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.