Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Tadić u Željezničaru

Bivši kapiten Rudara Anđelko Tadić karijeru nastavlja u Željezničaru iz Doboja. Nakon jednogodišnjeg odsustva sa terena zbog suspenzije, iskusni napadač priključio se pripremama dobojskog drugoligaša. Tadić je suspendovan nakon utakmice Rudar – Posavina, a u međuvremenu je postao član FK Zvijezda iz Kakmuža za koji nije odigrao nijednu zvaničnu utakmicu. Suspenzija je istekla u novembru, kada je jesenji dio prvenstva RFL Centar već bio završen.
 
– Bilo je igri nekoliko opcija pri izboru nove sredine, ali ipak su odlučili sportski motivi. Nakon deset godina ponovo ću igrati u Drugoj ligi, a biću zadovoljan ako pomognem klubu da sačuva mjesto u drugoligaškom društvu – rekao je Tadić.

 
    Tadić je godinama bio najbolji strijelac Rudara, još od perioda kada je kao osamnaestogodišnjak tresao protivničke mreže u Drugoj ligi. Rudar je tada osvojio treće mjesto iza Omladinca iz Banja Luke i dobojske Sloge, a Tadić nastupio za mladu reprezentaciju Republike Srpske. Tadić je karijeru i počeo upravo u Željezničaru kao kadet (Rudar nije bio reaktiviran), pa se na neki način ovaj prelazak može okarakterisati kao povratak u klub.

    Neke vansportske stvari spriječile su Tadića da možda napravi i uspješniju karijeru. Kao perspektivan igrač prošao je na probi u bečkom trećeligašu Sportklub, ali zbog nemogućnosti da dobije radnu dozvolu vraća se u matični Rudar. Nakon uspješnih nastupa za Rudar u Drugoj ligi prelazi u redove dobojske Sloge, tu provodi jednu polusezonu, ali ga saobraćajni udes odvaja od terena određen period. Tadić se vraća u Rudar gdje ponovo postaje najbolji strijelac ekipe. U Rudaru ostaje do pomenutog meča sa Posavinom, nakon čega ga angažuje Zvijezda iz Kakmuža u nadi da će kazna biti ublažena.

    Željezničar na polusezoni zauzima trinaesto mjesto Druge lige Zapad sa 12 osvojenih bodova, uz samo 15 postignutih golova na isto toliko mečeva. U nastavku sezone pokušaće da sačuva drugoligaški status, a golovi su ono što im je najpotrebnije.

– Očekuje nas grčevita borba za opstanak, a angažovanjem iskusnog napadača trebalo bi da riješimo problem neefikasnosti – rekao je predsjednik FK Željezničar Dragoljub Nakić.
 
(fkrudarstanari)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.