Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Jugoimport želi da preuzme Zrak iz Teslića

Београдски Југоимпорт СДПР откупио је тендерску документацију за куповину 49 одсто државног капитала Фабрике намјенске индустрије Зрак из Теслића у Републици Српској с намјером да постане највећи акционар тог предузећа.
Интерес Југоимпорта за теслићко предузеће потврдио је Борислав Ракић, директор Зрака, наводећи да би то била добра опција с обзиром на дугогодишњу сарадњу с Југоимпортом, пишу данас бањалучке "Независне новине".

 

Не желећи да говоре о томе ко је откупио тендерску документацију, у Инвестиционо-развојној банци (ИРБ) РС су казали да је на захтев заинтересованог понуђача рок за отварање понуда, који је био утврђен за јуче, продужен за месец дана.

Директор Зрака очекује да ће 13. августа сазнати име новог газде, што би означило почетак нове епохе за теслићко предузеће.

 

"Мислим да би у новом року на адресу ИРБ Републике Српске могле пристићи и понуде још неких купаца осим Југоимпорта", рекао је Ракић.

 

Представници Југоимпорта, једног од најзначајнијих регионалних трговаца оружјем и војном опремом, најавили су посету Зраку како би извршили "дубинско снимање" стања у предузећу а та посета планирана је после колективног одмора у теслићком предузећу.

Југоимпорт је већ тридесетак година пословни партнер Зрака, који посредством те компаније и данас пласира највећи део свог извозног асортимана.

 

Тренутно је за Зрак најзначајнији партнер Прва петолетка из Трстеника за коју обављају највећи дио послова.

 

Зрак се бави производњом оптичких инструмената и нишанских справа за стрељачко наоружање, бацаче граната и борбена возила. До прије четири мјесеца, у фабрици је радило 55, а недавно је запослено још 10

радника.

 

ИРБ је у условима тендера прописала да су основни елементи за вредновање понуда цена, план инвестиција и запошљавања и квалификација понуђача.

Право учешћа на тендеру имају предузећа с оствареним годишњим приходом од најмање пет милиона КМ (2,5 милиона евра) у 2006. и 2007. години.

 

(rtrs)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.