Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Košarkaški spektakl – otvaranje dvorane

Tradicionalni "Košarkaški sabor 2008" u organizaciji Košarkaškog saveza Republike Srpske održaće se 29. decembra u Tesliću, kada će biti i otvaranje novoizgrađene sportske dvorane.

Četvrtu godinu u nizu ovu manifestaciju će uveličati revijalne utakmice seniorskih i veteranskih reprezentacija Republike Srpske i Srbije. U sastavu seniorskih reprezentacija biće najbolji igrači liga Srbije i Srpske.

Selektor tima Republike Srpske je Dragan Bajić, trener Igokee Partizan, najboljeg kluba Srpske u Premijer ligi BiH, a pomoćni selektor biće Ljubiša Kovačević, trener najbolje plasirane ekipe u Prvoj ligi Srpske, Sutjeske iz Foče.

 

– Nadam se da će se odazvati veliki broj publike, jer zaista će ovo biti manifestacija za pamćenje. Svim ljubiteljima košarke i sporta zagarantovana je prelijepa košarkaška predstava. Rezultat reprezentacije je u drugom planu, ali ipak ću od svih igrača tražiti maksimum – rekao je Bajić koji je dodao da mu je od kada se počeo baviti trenerskim poslom san bio da postane selektor.

 

– Velika mi je čast što sam pozvan da budem selektor, a posebno što je to reprezentacija Republike Srpske – istakao je Bajić.

Program aktivnosti "Košarkaškog sabora 2008" predstavio je generalni sekretar KSRS Dragoljub Obradović:

 

– Utakmica veterana Srpske i Srbije, koja će se igrati 4 puta 8 na rasporedu je u 15 časova, prije čega će u 13 časova biti zajednički ručak u hotelu "Kardial". Nakon utakmice u 16.20 časova na programu je svečano otvaranje dvorane kojem će prisustvovati premijer Vlade RS Milorad Dodik i ministar za porodicu, omladinu i sport u Vladi Srpske Proko Dragosavljević. Ulaznice za manifestaciju biće besplatne, s tim da će mjesta za sjedenje biti oko 1.600.

Prije revijalne utakmice seniorskih reprezentacija Srpske i Srbije uz direktan TV prenos u 17 časova, svečano će biti proglašeni najbolji košarkaš i košarkašica Srpske.

Takmičenje u šutiranju trojki i zakucavanju na poluvremenu će izvesti po tri igrača iz seniorskih selekcija. 

 

Seniori

Seniorski tim Srpske čine: Filip Adamović, Danilo Palalić (Mladost), Ognjen Radić (Bratunac), Ognjen Milekić, Nikola Đurasinović (Borac Nektar), Bojan Đurica, Siniša Kovačević, Dimitrije Matić, Miloš Mirković (Igokea Partizan), Boris Savović (Hemofarm Vršac), Ratko Varda (Žalgiris), a rezervni igrači su: Radović Ivan (Sutjeska), Igor Vuković (Leotar), Goran Kovačević (Bratunac). 

 

Veterani

Tim veterana RS predvodiće premijer Srpske Milorad Dodik, a pored njega u ekipi su još: Zoran Petković, Predrag Vranješ, Rade Grgić (Aleksandrovac), Ilija Rončević (Prijedor), Boro Radoš (Novi Grad), Dragan Vuković, Milorad Kovačević, Saša Čovičković, Miroslav Gašpar (Banja Luka), Milan Marinković (Prnjavor), Slobodan Jovanović (Modriča), Dragan Šakotić (Trebinje), Zoran Ilić (Bratunac), Željko Graček (Teslić). Selektor: Mišo Bilanović, trener: Milenko Raca, direktor: Dragoljub Davidović, ljekar: dr Nenad Kuzmić.

 

Active Image

 

 Novoizgrađeni sportski objekat


 

 P R O G R А M     S А B O R A OBJAVLJEN NA ZVANIČNOJ INTERNET STRANICI OPŠTINE:

 SVEČАNO OTVАRАNjE SPORTSKE DVORАNE . . . .14:30          KOŠАRKАŠKА UTАKMICА REPREZENTАCIJА

Republikа Srpskа – Republikа Srbijа (veterаni) . . .15:00

Republikа Srpskа – Republikа Srbijа (seniori) . . . .17:0    ( TV- prenos TVRTRS)

( Između dvije utаkmice proglаšenje košаrkаšice i košаrkаšа Republike Srpske zа 2008. godinu, а nа poluvremenu utаkmice seniorа zаkucаvаnje trojki 
         DEFILE SPORTSKIH ORGАNIZАCIJА TESLIĆА I

PROGLАŠENjE SPORTISTА GODINE ZА 2008 . . .19:00

 Ponedeljаk: 29.12.2008.godine

 ULАZ: UZ POZIVNICE

 Orgаnizаtor: Košаrkаški sаvez RS i KK „Teslić“

Pokrovitelj: Nаčelnik opštine Teslić

 


0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.