Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Voda ispravna za piće

Voda iz teslićkog vodovoda može se koristiti za piće. Ovo je potvrdio direktor teslićkog preduzeća "Rad", koje se bavi proizvodnjom i distribucijom vode, Zoran Zelembabić i pojasnio da su uzorci vode iz teslićkog vodovoda koji su analizirani u Beogradu i Banjoj Luci pokazali da nafta nije ušla u sistem proizvodnje vode.

– Radnici su nakon što su primijetili naftnu mrlju u rijeci Velikoj Usori na vrijeme zatvorili dovod vode u filtere, potpuno obustavili proizvodnju i spriječili zagađenje vode za korisnike – istakao je Zelembabić.

On nije odgovorio na pitanje otkud nafta na lokaciji sa koje se uzima voda za gradski vodovod i naglasio da je to posao istražnih organa, da je slučaj prijavljen policiji, te da će nadležne službe uraditi svoj dio posla.

Komandir teslićke policijske stanice Želimir Dušanić kaže da policija provodi istragu kako bi se utvrdilo ko je 12. decembra ispustio naftu u korito rijeke Velike Usore.

– O svim mjerama i radnjama obaviješteno je i tužilaštvo u Doboju – naglasio je Dušanić i dodao da u cilju istrage ne može saopštiti više podataka, ali da će o svim saznanjima građani biti obaviješteni.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.