Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Otvoren rekonstruisani hotel Kardial

U Zdravstveno-turističkom centru "Banja Vrućica" kod Teslića, danas je otvoren rekonstruisani hotel "Kardial", u koji je investirano oko 17 miliona maraka.

Rekonstruisani hotel svečano su otvorili predsjednik Vlade RS Milorad Dodik, načelnik opštine Teslić Savo Kasapović i predsjednik Upravnog odbora Zdravstveno-turističkog centra "Banja Vrućica" Dragan Bogdanić.

Predsjednik Upravnog odbora ZTC "Banja Vrućica" Dragan Bogdanić rekao je da je u rekonstrukciju hotela "Kardial", koji sada ima ponudu i za najzahtjevnije goste, uloženo 17 miliona maraka, od čega su 6,5 miliona maraka kreditna sredstva Investiciono-razvojne banke RS, a preostala sredstva osigurana su iz vlastitih prihoda i od prodaje akcija.

"Osim wellnnes centra, bazena zatvorenog tipa i drugih brojnih sadržaja, hotel raspolaže i sa 400 ležaja u savremeno opremljenim apartmanima", kazao je Bogdanić i dodao da je kapacitet smještaja Zdravstveno-turističkog centra "Banja Vrućica" 1.500 posjetilaca dnevno.

Bogdanić je naglasio da "Kardial" raspolaže luksuzno opremljenim sobama i apartmanima, kongresnom dvoranom kapaciteta 380 mjesta, te sa šest pratećih poslovnih salona predviđenih za održavanje manjih skupova.
"Savremeno uređen i opremljen, hotel "Kardial" je pozicioniran u rangu hotela sa četiri zvjezdice", kazao je Bogdanić.

Premijer RS Milorad Dodik rekao je da je Vlada podržala rekonstrukciju hotela ''Kardial'' sa 6,5 miliona maraka, navodeći da su to opravdana sredstva zato što u Tesliću postoji vjekovna tradicija zdravstvenog turizma.
"Ovaj projekat sigurno će doprinijeti razvoju Teslića, ali i same RS", rekao je Dodik i dodao da Srpska ima na raspolaganju još 350 miliona maraka za ovakve projekte, koji vode novom zapošljavanju i ekonomskoj stabilnosti RS.
Dodik je naglasio da hotel "Kardial" ni po čemu ne zaostaje za ekskluzivnim svjetskim objektima ovog tipa, te najavio dalju pomoć Vlade RS ovom kolektivu.

Dodik je dodao da će rekonstrukcija ovog hotela biti dobar pokazatelj i drugim turističkim centrima u Srpskoj koji treba da se osposobe za veći stepen ponude, jer jedino to može da obezbijedi bolju budućnost i poslovnu sigurnost.
Načelnik opštine Teslić Savo Kasapović rekao je da je ova investicija, koja je najveća u posljednjih pola vijeka u Tesliću, veoma značajna i da će sigurno doprinijeti razvoju turizma u ovom kraju, jer je Teslić po ''Banji Vrućici'' odavno poznat u većini evropskih država.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.