Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Teslić – mještani joj sagradili kuću

Осамдесетпетогодишњој старици из теслићког села Горња Радња Симеуни Топић мјештани су ових дана саградили нову кућу. 

 

Према ријечима члана грађевинског одбора Љубише Топића, акцију изградње куће почео је приватни грађевински предузетник из овог села Стојан Пуљић – Столе, који је осим уградње материјала, дао и значајан новчани прилог.

Aкцију је са хиљаду марака помогла и Српска православна црква, а значајну новчану помоћ пружио је властитим средствима и протојереј Саво Кнежевић, предсједник Црквене општине Теслић.

Поред новчаног прилога, Недељко Топић обезбиједио је и цријеп за Симеунин нови дом. Поред наведених, значајну помоћ пружили су и Љубиша, Зоран и Бранислав Топић.

Осим ових прилога, сама старица је протеклих година од своје скромне пензије за ове намјене обезбиједила 2,5 хиљада марака, и то у ситним апоенима што потврђује да је новац сакупљан годинама. У акцију се укључио и теслићки Центар за социјални рад, чијим средствима је купљен намјештај и пећ. Симеуна је рекла да је захваљујући комшијама, установама и људима добре воље напокон иселила из трошне куће старије од стотину година, у којој је деценијама живјела без струје и воде.

Струју још није добила у новом дому, јер, каже, нема пара за прикључну таксу "Електродистрибуцији", мада јој је стуб испред куће и сијалица у кући. Нада се да ће и то некако превазићи. Иако је дубоко у деветој деценији живота, здравље је добро служи, па се нада да ће у новом дому проживјети још коју годину. Задовољна је, каже, што неће крај живота дочекати у рушевинама.

 

Izvor: glassrpske 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.