Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Umjetnik koji se drznuo da kaže ne kolektivitetu!

Akademski slikar Dario Bijelac otvorio je svoju prvu samostalnu izložbu slika u prepunom izložbenom dijelu hotela "Bosna" u Banji Vrućici kod Teslića. Ovaj mladi umjetnik nije se ograničavao na jednu tehniku već ih je isprobao više, a izložbu možete posjetiti do 6.juna.

Iako mnoge slike nisu ugledale svjetlost dana zbog nedostatka prostora u izložbenom dijelu, oni koji se odluče da posjete ovu izložbu imaće priliku da vide preko 30 slika. 

Inspiraciju za svoja djela prolazi svuda oko sebe, ne ograničava se na motiv baš kao što se ne ograničava ni na tehniku. 

– Ono što ja smatram da je bitno za mene, izgradio sam se kao solidan crtač. Ali kad je riječ o slikarstvu tu se počnem malo gubiti. Ulje, akrilik… Od prije dvije godine nešto je u meni puklo i sada sam izložio ove radove, kaže akademski slikar Dario Bijelac.

 

 

Kada danas pogleda u prošlost, ne sjeća se kako je uopšte počeo da se bavi slikarstvom. Međutim, ono što je sigurno, najzaslužniji za njegovo okretanje za svijetu likovnih umjetnosti je profesor Ljubomir Gajić. Jedan slučajni susret zauvijek je promijenio i obilježio cijeli njegov život. Gajić mu je bio mentor tokom studiranja, a iako slabog zdravstvenog stanja ipak je došao iz Banjaluke da zajedno otvore ovu izložbu. 

 

-U jednom prostoru u kome nema više ni svijeta ideja, u kome se kolektivitet shvata kao zadnji čin on se drznuo da kaže ne- ja nisam kolektivitet, ja sam jedinka, rekao je redovni profesor na Univerzitetu u Banjaluci, Ljubomir Gajić na otvaranju ove izložbe. 

 

Publika koja je u velikom broju došla na otvaranje izložbe veoma je zadovoljna s onim što je imala priliku da vidi. 

-Ja Darija poznajem već duže vrijeme. Mogu reći da je stvarno napredovao zadnje godine. Veoma mi se sviđa, kaže jedna od prisutnih, Vesna Vučić. 

 

Na izložbi je bio prisutan i slikar Miroslav Popović koji takođe za ovu izložbu ima samo riječi hvale.

-Vrijeme je da ovaj Teslić ima podmladak kreativnih likovnih i u svakom drugom polju iz oblasti kulture, rekao je Popović. 

I zaista, bilo je krajnje vrijeme da dobijemo jednog ovako kreativnog umjetnika. Pokazali smo da znamo cijeniti, sada bi trebali pokazati da znamo i čuvati ono što imamo.

 

 

(srpskacafe)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.