Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Za rehabilitaciju regionalnog puta 5,5 miliona KM

TESLIĆ, Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas u Tesliću da bi u ovoj godini trebalo da se obavi rehabilitacija dvije dionice regionalnog puta na prostoru ove opštine, Teslić-Blatnica i Tedin Han-Teslić, ukupne vrijednosti poslova oko 5,5 miliona KM.

Čubrilović je izrazio nadu da će radovi biti uspješno završeni do kraja ove godine.

On je, na sastanku sa načelnikom teslićke opštine Milanom Miličevićem, ocijenio da je projekat izgradnje putne veze od Teslića prema Zenici vrlo interesantan i da bi mogao zainteresovati i neke nevladine organizacije i fondove koji imaju interes za sufinansijsku podršku.

Čubrilović je rekao da se traže modaliteti za cjelokupno zatvaranje finansijske konstrukcije ovog projekta.

„Dogovoreno je da saradnja lokalne zajednice i resornog ministarstva bude u tom pravcu da pružimo stručnu pomoć u formiranju zahtjeva prema nekim sredstvima koja će biti ovdje na raspolaganju narednih mjeseci, pa i godina“, zaključio je Čubrilović.

Miličević je najavio da već od sutra opštinska administrativna služba počinje aktivnosti za realizaciju još jednog vrlo značajnog projekta – izgradnju kružne raskrsnice u naselju Barić.

Sagovornici su zaključili da je u ovom projektu obaveza lokalne zajednice da uradi odgovarajuću studiju, idejni i izvedbeni projekat i riješi imovinsko-pravne odnose, a da resorno ministarstvo obezbijedi potrebna finansijska sredstva za izgradnju raskrsnice.

Miličević smatra da je još jedna od velikih potreba Teslića izgradnja zaobilaznice oko centra grada, kako bi se izmjestio teretni saobraćaj, oko čega se već vode određene aktivnosti.

Načelnik Teslića izrazio je zadovoljstvo što je ministar saobraćaja i veza prvi ministar Vlade Srpske koji je posjetio ovu opštinu nakon proteklih izbora. 

Izvor: capital.ba

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.