Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Zvezdara teatar na otvaranju

"Generalnom probom samoubistva" Dušana Kovačevića, a u izvođenju Zvezdara teatra iz Beograda, večeras počinje "Teatar fest Doboj 2010", koji se ove godine održava 12. put.

O festivalu će govoriti glumac Branislav Lečić, koji će poslije sa Branimirom Brstinom odigrati glavne uloge u ovoj predstavi koju je Dušan Kovačević i režirao.

U zvaničnoj konkurenciji festivala, čiji je selektor Jovanka Stojčinović-Nikolić, biće odigrano ukupno pet predstava.

Druge večeri nastupiće Narodno pozorište iz Tuzle sa komedijom Ive Brešana "Hamlet u Mrduši Donjoj", koju je na scenu postavio Mustafa Nadarević, a potom "FaVi teatar" iz Beograda sa urnebesnom pozorišno-muzičkom komedijom "Pjevaj brate" Stevana Koprivice u režiji Slavena Saletovića.

 

 

U ovoj popularnoj predstavi glume Andrija Milošević, Milan Kalinić i Milan Vasić.

Kruševačko pozorište predstaviće se Držićevim "Dundom Marojem", kojeg je režirao Kokan Mladenović, a igraju Milija Vuković, Branislav i Toma Trifunović. Posljednje takmičarske večeri Narodno pozorište Republike Srpske iz Banje Luke izvešće Sterijinu "Ženidbu i udadbu", koju je režirala Đurđa Tešić.

Glumačku ekipu čine Nataša Ivančević, Dragoslav Medojević, Branko Janković, Snježana Štikić.

Na zatvaranju festivala, šeste večeri, publika će imati priliku da vidi predstavu "Egzit teatra" iz Zagreba "Kako misliš nema mene", autora i režisera Ivice Bobana, a igraju Amar Bukvić i Filip Juričić.

Pokrovitelj "Teatar festa" u Doboj je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

 

Žiri

 

Na "Teatar festu" u Doboju po tradiciji biće dodijeljene nagrade najboljoj predstavi i glumcima o čemu će odluku donijeti stručni žiri: predsjednik Ljubomir Božović, dramski umjetnik, i članovi glumica Slađana Bukejlović i književnik Ranko Pavlović.

 

 

(glassrpske)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.