Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Zoljom na kuću lidera dobojskog SDS-a

Porodična kuća Mladena Kršića, predsjednika dobojskog SDS-a i poslanika ove partije u Narodnoj skupštini RS, oštećena je u eksploziji koja se u srijedu naveče dogodila u Stanarima kod Doboja.

U eksploziji niko nije povrijeđen, a u trenutku kada je, kako smo nezvanično saznali, ispaljena najvjerovatnije zolja, niko se nije nalazio u kući jer porodica Kršić, inače, živi u Doboju.

Kršić je, nakon što je 26. aprila prošle godine ubijen Branislav Garić, izabran za lidera dobojskog SDS-a. Juče je bio na licu mjesta, ali nije želio da daje izjave medijima.

Njegove iznenađene komšije, koje su se okupile u blizini kuće, ispričale su da su oko 23 časa čuli jaku detonaciju, ali da nisu ništa vidjeli.

"Spavao sam, probudilo me iz sna, bila je jaka detonacija, izašao sam iz kuće, gledam, ali ništa se nije vidjelo", rekao je komšija Božo Kršić.

 

 

Komšija Vladimir Kršić je ispričao da je u trenutku eksplozije bio u krevetu, a da se jaka detonacija osjetila nakon što su njegov sin i unuk ušli u kuću, pa on pretpostavlja da je počinilac čekao pogodan momenat.

"Čekao je da uđu u kuću i ugase svjetlo, i istog momenta se začula eksplozija. Skočio sam iz kreveta, potrčao prema prizemlju, upalio svjetlo i obišli smo okolinu svoje kuće", kazao je Vladimir Kršić.

On je dodao da je iz kuće pokušavao da vidi ko je ispalio projektil, ali pošto je bio mrak nije bilo moguće nešto vidjeti, a nije mogao ni procijeniti o kakvoj eksplozivnoj napravi se radi.

"Nisam mogao da zaključim, pretpostavio sam da je bomba, ali još nešto jače je bilo. Nisam plašljiv čovjek, ali kada se u to doba desi, ne znam kakve su namjere", rekao je Vladimir Kršić.

Pošto je zbog uviđaja predstavnicima medija bio onemogućen prilaz licu mjesta, nije bilo moguće vidjeti oštećenja na kući, a Kršićeve komšije su navele da su od dejstva eksplozivne naprave oštećeni krov i stakla na objektu.

Mještani Stanara ispričali su da je prije nekoliko dana pored Kršićeve kuće, putem koji vodi kroz selo, neko ispalio rafal.

Povodom eksplozije u Stanarima juče se saopštenjem za javnost oglasio Glavni odbor SDS-a u kojem je zatražena ostavka Stanislava Čađe, ministra unutrašnjih poslova RS, i Džerarda Selmana, ministra pravde RS.

Ostavka je zatražena "jer su svojim neprofesionalnim radom najodgovorniji za terorističke napade na funkcionere SDS-a u Doboju, među kojima je posljednji napad na Mladena Kršića".

"Nedavni slučaj ispaljivanja zolje na načelnika opštine Doboj Obrena Petrovića, koji još nije rasvijetljen, a sada i na predsjednika OO SDS-a Mladena Kršića, te medijska haranga koju režimski mediji vode protiv dobojskih funkcionera SDS-a potvrda su da odgovornost za ove terorističke akte stoji na režimu", navodi se u saopštenju SDS-a.

SDS zahtijeva da se odmah formira skupštinski anketni odbor koji će sprovesti istragu.

Stanislav Čađo, ministar unutrašnjih poslova RS, juče nije želio komentarisati SDS-ove zahtjeve za njegovom smjenom.

"Do ovog momenta nemamo indicije o političkoj pozadini tog napada", izjavio je Čađo i dodao da niko iz dobojskog SDS-a nije tražio da se poveća nivo obezbjeđenja osoba ili objekata.

Čađo je naveo da je u slučaju eksplozije koja se 17. marta dogodila u restoranu Sportsko-rekreativnog centra Preslica, u kojem inače načelnik Doboja Obren Petrović provodi dosta svog vremena, policija provela ozbiljnu i odgovornu istragu, da su pronađeni tragovi u postupku analize. Ministar je ocijenio da će uskoro biti završen taj slučaj.

 

(Nezavisne)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.