Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Проблеми са водоводном мрежом: Без одговора надлежних

Квар на водоводној мрежи у Горњој Чечави, који се догодио у четвртак проузроковавши пад притиска и д‌јеломични прекид напајања, и даље је присутан у дијелу села. Мјештани Укинице су у сриједу остали без воде због сличног квара на д‌јелу водовода који покрива ово подручје. Због пукнућа цијеви у реону Градине прије десетак дана, чесме су биле суве и у Рачунима.

Према наводима мјештана, ово је само наставак низа проблема који су посљедица лоше изведених радова на водоводној мрежи и, увјерени су, неквалитетног материјала који је уграђен. Кварови су учестали и на индивидуалним водовима.

Кварови се јављају у толикој мјери да је Водовод на појединим мјестима поправке отклањао и по десет пута, а цијеви изнова пуцају као стакло,

– свједочи један од мјештана.

Поред проблема са водоснабдијевањем, мјештани се жале и на стање путева дуж трасе водовода, који је положен уз саму банкину асфалтираних коловоза. Тврде да је прекопавање банкине узроковало слијегање земљишта, пуцање асфалта и појаву клизишта на тим дионицама. Одговорност за штету виде у општинској управи, која је дозволила да траса прође уз сами коловоз, чиме је проузрокована додатна штета на већ лоше одржаваним путевима.

На фотографијама из прошле године се јасно види начин извођења радова на водоводној мрежи 12 километар – Лауљ, укључујући положај каблова и цијеви које су постављене уз сами руб асфалтног колооза. Данас су дуж ове трасе примјетни знакови слијегања терена и оштећења коловоза.

Коментар смо тражили и од Општине и Водовода, али до објаве вијести нисмо добили одговоре. Такође смо покушали контактирати Дежурну службу Водовода на истакнуте бројеве телефона, али се нико није јавио. Ови проблеми са комуникацијом пријављени су и од стране других корисника Водовода. Када примимо одговоре, објавићемо их како бисмо пружили свеобухватне информације о тренутној ситуацији.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.