Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

О порталу и његовој будућности

Поглед на центар Чечаве из правца Савковића / Фото: Слободан Милетић

Одмах на почетку желим да се захвалим свим посјетиоцима и свима онима који су допринијели раду портала и са којима већ 15 година дијелим овај виртуални простор, на указаном повјерењу и датом доприносу, надајући се да је било и да ће остати на обострано задовољство у времену које је пред нама.

Посебну захваланост дугујем дугогодишњим администраторима и уредницима без којих портал не би био оно што је данас – дигитална библиотека са десетак хиљада фото, видео и текстуалног садржаја. Такав резултат је било могуће остварити само преданим радом добро уиграног тима који је стајао иза, истраживао, документовао, креирао и објављивао све оно што се данас налази на прталу и његовим пратећим каналима.

Информативни портал Чечаве је била једна од првих интернет презентација села у Босни и Херцеговини и једна од ријетких која је опстала и расла све ове године. О томе данас свједоче многи новински наслови из тог периода. Независне новине у једној репортажи из 2010. године, између осталог, пишу:

Мада, у односу на друга села у РС и БиХ, Чечава је ипак „још у игри“… Њени мјештани се труде да побиједе многе проблеме и да варошица постане онаква какву је они замишљају. Пуну живота, радости, дјечијег смијеха… 

– Независне новине

Вриједности које смо уткали у портал од наших почетака до данас ме чине јако поносним знајући да смо сво вријеме били независни и објективни у настојању да допринесемо да Чечава буде ”у игри”. Бити у таквој служби на оваквом времену није био лак задатак.  Наш велики успијех и гаранција даљем развоју портала у том правцу су нови чланови тима које смо окупили, који су се већ истакли и у које имамо пуно повјерење. Овдје првенствено мислим на Дејана Продића који прати фудбалски клуб и Синишу Лазића који поред фотографије доноси и други занимљив и креативан садржај.

Драган Продић, који је од наших почетака покривао добар дио активности на порталу и нашој страници на фејсбуку, одлучио је да узме паузу. Искрено вјерујем да се ради о тренутном замору и да ће се Драган у најскорије вријеме вратити. У вези повлачења упутио је и обавјештење следећег садржаја: ”Поздрав свима. Ја, Драган Продић, повлачим се са мјеста једног од уредника странице и cecava.org портала. Захваљујем се свима на досадашњој 15-годишњој сарадњи. Колегама желим успијех у будућем раду. Ту сам и даље да коментаришем, али не учествујем више у креирању садржаја и објавама. До сада смо се слагали у свему што је објављивано, а сада постоје неке теме с којима се ја не слажем и не бих да кварим даљи рад портала па препуштам другима да покушају да подигну портал и страницу на неки виши ниво. Поздрав и свако добро!”

Неђо Сувајац, који је такође на порталу присутан од наших почетака, задњих година биљежи пад активности узрокован личним обавезама и недостатком слободног времена, али имамо обећање да ће се то поправити и већ наредних дана очекујемо његову репортажу са једног најављеног догађаја.

У новинарском тиму портала по први пут ће се наћи и једна професионална фигура, односно особа. Ради се о младој и перспективној новинарки из Чечаве, Наташи Томић, која тренутно живи и ради у Бањалуци. Вјерујем да ће нам Наташа донијети нови квалитет и да ћемо од ње много научити.

У последње вријеме су се јавиле и особе са жељом да финансијски подпомогну рад портала. Ако таква сарадња буде дугорочно реализована, обезбиједиће бољи и квалитетнији садржај кроз пројекте које планирамо подржати и реализовати у народном периоду. Овом приликом позивам и све вас који својим креативним и другим способностима можете да допринесете, да нам се јавите и да заједно стварамо и обогаћујемо дигитални садржај села Чечаве. 

Што би рекли, лијепи дани су за нама, а још љепши надамо се пред нама.
Хвала и свако добро.

Оснивач и уредник Информативног портала Чечаве,
Слободан Милетић

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.