Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Biramo najljepši kutak Srpske

"БИРAМО НAЈЉЕПШИ КУТAК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ", заједничка је акција "Гласа Српске" и Радио-телевизије Републике Српске" која почиње у понедјељак, 12. маја, и трајаће до суботе, 14. јуна, када је предвиђена завршна свечаност и додјела награда у директном телевизијском преносу.

 

Најљепши и најуређенији животни простор, на локалном, општинском нивоу, надметаће се за исто такву ласкаву републичку титулу.

Слиједе вриједне награде стручног жирија, читалаца "Гласа Српске" и гледалаца Радио телевизије Републике Српске.

Намјера двије медијске куће је да се у Републици Српској промовише лијепо уређени простор и подигне свијест грађана о култури живљења и култури понашања.

 

У наредним седмицама моћи ћете да видите пријављене најљепше уређене приватне посједе и јавне површине кроз које ће вас провести наши дописници из 40 општина и градова у Српској. Кандидовани су најљепше уређене приватне баште, балкони, дворишта вртића, школа, цркава, манастира, јавних установа и компанија.

 

Представљање нашим читаоцима у "Гласу Српске", односно гледаоцима РТРС-а трајаће до средине наредног мјесеца.

 

Није овдје ријеч само о пуком избору најуређенијег амбијента у којем се проводи навише времена.

Aкција свакако има више циљева. Најважнији је да људи схвате да се разликује оно што је уређено од запуштених башти и да свакако заслужује пажњу и других. Да и они који нису довољно пажљиви према себи и животу поклоне више пажње и испуне га љепше и садржајније.

Надамо се да ће Вас, драги читаоци, ова акција подстаћи да догодине буде више пријава и јача конкуренција.

A то нам је и циљ.

 

A резултат је јединствен – људи култивишу, осмишљавају и помажу саму природу да буде угодније мјесто гдје проводе своје вријеме, гдје живе.

 

У ствари наше двије медијске куће, стручни жири и ви својим гласовима покушаћемо да изаберемо најљепше од најљепших, а биће тешко јер у "бубњу" се нашло безброј врста цвијећа, зелених површина, украса и свега оног што је вриједних људских руку дјело.

Пуне руке посла имаће жири који чине представници Министарства трговине и туризма, Министарства просторног уређења, стручњак из области хортикултуре компаније "Тамарис" као и уреднице "Гласа Српске" и Радио-телевизије Републике Српске задужене за медијску промоцију акције.

 

Aкцију креће 12. маја са најљепшим кутком Вишеграда и Модриче.

Свакога дана на 7. страни "Гласа Српске" моћи ћете да видите и прочитате приче из двије општине Републике Српске. Истога дана кандидоване најљепше просторе моћи ћете да видите и на програму Радио телевизије Републике Српске и то у Јутарњем програму и Српској данас, а викендом у Дневнику.

 

Читаоци "Гласа Српске" и гледаоци Радио телевизије РС своје гласове моћи ће да шаљу путем СМС порука на број телефона 0651370. Ваша порука треба да садржи ријеч "ГС" а потом редни број под којим се такмичи одређени животни простор.

Други начин гласања је путем фиксне телефоније на број 094-561-802 на којем ћете када позовете добити сва даља упутства.

 

Трећи начин гласања је попуњавање купона у "Гласу Српске" који треба да пошаљете на адресу "Гласа" Скендера Куленовића 93, Бања Лука или на адресу РТРС-а Краља Петра Првог Карађорђевића 129 Бања Лука.

 

Читаоци "Гласа" и гледаоци РТРС-а на тај начин стичу право на једну од шест награда.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.