Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Nadarenoj učenici poklonjen stan

BANJALUKA – Jedanaestogodišnjoj Jeleni Tadić, odličnoj učenici sedmog razreda iz Zvornika, koja je u posljednjih šest mjeseci ostala bez roditelja, Anton Kasipović, ministar prosvjete i kulture RS, juče je u Banjaluci uručio ključeve stana u Zvorniku.

 

Resorno ministarstvo pokrenulo je akciju da se Jeleni kupi stan, nakon što se ona gubitkom roditelja našla u teškoj materijalnoj situaciji i živjela u selu kod Zvornika, svakodnevno putujući u školu.

 

Akciji se odazvalo pet preduzeća, „Krajina“, „Niskogradnja“ i „Vranica“ iz Banjaluke, te prnjavorski „Gradip“ iz Prnjavora i „Građenje“ iz Istočnog Sarajeva.

 

Tadićeva se zahvalila svima koji su joj pomogli i kazala da će joj sada biti mnogo lakše da uči.

 

„Veoma sam sretna i zadovoljna što sam dobila stan. Zahvaljujem se svim ljudima koji su mi pomogli, a za mene ovaj poklon znači bolji uslovi za učenje i za dalji rad“, kazala je Tadićeva.

 

Ona je dodala da joj učenje ne pada teško, jer voli mnogo da čita.

 

„Za učenje moramo naći vremena, jer samo učenjem i radom postižemo nešto u životu“, kazala je Tadićeva.

 

Radmila Cvjetinović, Jelenina tetka, koja se sada brine o njoj, zahvalila se svima i dodala da će joj briga o djevojčici sada biti lakša.

 

Kasipović je kazao je da je Jelena postigla izvanredne rezultate u učenju, te da je uz saglasnost resornog ministarstva završila dva razreda za jednu godinu, a sedmi razred je završila sa svim peticama.

 

„Jeleni su se desile teške situacije u životu, ostala je bez oba roditelja, ali ipak ima onih koji želimo podijeliti njene teškoće, bar djelimično. Zato smo pokrenuli ovu akciju da joj kupimo stan „, objasnio je Kasipović.

On je dodao da su direktori i zaposleni u ovim firmama izdvojili novac za kupovinu stana Jeleni, notar je o svom trošku završio notarski dio posla, prodavac stana će snositi troškove prepisa, a opština Zvornik donijeće odluke o tome kako da biti snošeni troškovi za stan, struju, vodu i grijanje.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.