Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Apsolutna dominacija Geofona

Drugo prvenstvo Republike Srpske u streljaštvu, međunarodnog programa vazdušna puška i pištolj u pojedinačnoj konkurenciji održano je u Trebinju. Na prvenstvu su učestvovale četiri ekipe: Geofon (Teslić), Mladost (Gacko), "Nikola Bokan" (Banja Luka) i domaćin Leotar RVI.

Ekipe Kozare i Krajiškog borca (obje iz Banje Luke) nisu doputovale na prvenstvo zbog loše finansijske situacije. U konkurenciji seniora i kadeta, disciplina vazdušna puška, dominirali su strijelci Geofona, koji su osvojili sva prva mjesta. Kod seniora u disciplini vazdušni pištolj trijumfovao je Siniša Petković iz Leotara RVI sa pogođenih 570 krugova, čime je izjednačio rekord Republike Srpske, koji je takođe bio u njegovom vlasništvu. Posebno vrijedi istaći rezultat Momira Vukovića, trenera i strijelca Mladosti iz Gacka, koji je osvojio drugo mjesto u gađanju vazdušnim pištoljem, ako se zna da trenira u nemogućim uslovima.

 

Rezultati, seniorke, vazdušna puška: 1. Darija Kitić (Geofon) 382 kruga, 2. Stela Bubić (Geofon) 376, 3. Dragana Bosić (Geofon) 358 krugova, seniori, vazdušna puška: 1. Žarko Lazić (Geofon) 581 krug, 2. Ognjen Huskić (Geofon) 571, Dario Kuzmanović (Geofon) 570 krugova, seniori, vazdušni pištolj: 1. Siniša Petković (Leotar RVI) 570 krugova, 2. Momir Vuković (Mladost) 549, 3. Spaso Škoro (Leotar RVI) 540, kadetkinje, vazdušna puška: Dragana Bosić (Geofon) 267 krugova, 2. Anđela Trkulja ("Nikola Bokan") 262, 3. Jelica Vuković (Mladost) 261, kadeti, vazdušna puška: 1. Ognjen Huskić (Geofon) 284 kruga, 2. Ognjen Jelić (Mladost) 253, 3. Đorđo Damjanac (Mladost) 250 krugova.

 

Trener Geofona Neven Rašić nije krio zadovoljstvo postignutim rezultatom.

 

– Zadovoljan sam osvojenim medaljama svojih strijelaca, mada su rezultati mogli biti i bolji. Ovo prvenstvo nam je bila dobra provjera za Otvoreno prvenstvo jugoistočne Evrope, koje će se održati u Beogradu – izjavio je Rašić.

 

Rezultatom ostvarenim u Trebinju strijelci Žarko Lazić, Ognjen Huskić, Dario Kuzmanović, Darija Kitić, Stela Bubić i Siniša Petković potvrdili su učešće na međunarodnom otvorenom prvenstvu jugoistočne Evrope, koje će se od 23. do 30. juna održati u Beogradu i na kojem će učestvovati strijelci iz oko 40 zemalja. Ovo će biti pripremni turnir za Olimpijske igre u Pekingu i na njemu će biti zastupljene sve olimpijske discipline u streljaštvu.

 

Glassrpske 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.