Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Општински дерби у Чечави, Укрина предубока за Пролетер

ЧЕЧАВА ПРЕДУБОКА ЗА КОМШИЈЕ СА РАДОЛИНКЕ, ДЕРБИ ТЕСЛИЋА ПРИПАО УКРИНИ:

Јуче је на друголигашком ,, Западу “ одиграно последње 30. коло, а у оквиру овога кола копља су у Чечави укрстиле двије екипе из Теслића, домаћа Укрина и гостујући Пролетер.

По веома спарном и топлом времену, на терену који су људи из УО Укрине сјајно припремили, пред скоро 300 навијача одиграна је једна одлична утакмица.

Видовићева и Липићева чета одлучна да бодови остану у Чечави кренула је фуриозно од самога старта утакмице.

На голу Укрине сјајна јединица Нинковић који је у пар наврата показао сјајне голманске рефлексе и квалитете, што је међу публиком изазвало ерупције одушевљења.

Одбрану Укрине предводили су искусни капитен Г. Продић и С. Квржић који заједно броје 77 година, а до њих на бековским позицијама два млада брзонога играча Живковић и Тодорић.

На средини терена екипе покрај Мале Укрине била су два снажна играча Којић и Ђуричић, а на позицији испред њих мајстор фудбалске игре Г. Квржић.

Крилни играчи Укрине који су ломили одбрану комшија са Радолинке, снажни и брзоноги Зеленковић на једној и брзоноги Ђурић на другој страни, оставили су последњи атом снаге на терену.

Напад екипе из Мале Србије предводио је снажни брзоноги Вучић који је задао штоперском двојцу гостујуће екипе велику главобољу.

Након почетног испипавања снаге, ношени одличном подршком са трибина запријетили су играчи Укрине.

Игра гостију била је базирана на дугим  далекометним лоптама којима су прескакали игру на средини терена, али све лопте одлично и смирено пресијецали су и износили фудбалери Укрине.

Прву изгледну шансу за гол имао је Којић, који је након прекида био најближи да савлада голмана гостујуће екипе.

И гости су пропустили једну прилику да затресу мрежу, али сјајни Нинковић закључао је свој гол.

На другој страни покушали су фудбалери Укрине у пар наврата, а најближи да затресе мрежу овога пута био је Зеленковић који сјајно шутира у ,, деведесетку “ али голман гостију крајњим напорима спречава да лопта уђе у гол.

Играо се 36. минут утакмице Ђуричић пресијеца напад гостујуће екипе, лопта долази до Вучића, који са 25 метара перфектно шутира и погађа мрежу гостујуће екипе, што је изазвало делиријум на трибинама стадиона у Чечави.

Публика је препознала одлично залагање на терену, а Липићева и Видовићева чета могла је до краја полувремена у пар наврата да дуплира своју предност.

На паузу се отишло са вођством екипе Укрине од 1-0.

На полувремену Којић и Ђурић остају у свлачионици на заслуженом одмору, а тренерски двојац уводи свјежег Гојића и Кулагу.

Других 45 минута боље отварају гости, који су створили пар прилика пред голом Укрине, али Нинковић све то одлично чита и брани покушаје играча Пролетера.

Након лоших десетак минута игре, поновно фудбалери Укрине враћају лопту у свој посјед, те успостављају теренску иницијативу.

Најбољу прилику фудбалери Укрине пропуштају средином другог полувремена, Тодорић сјајно пресијеца далекометну лопту гостујућих фудбалера, сјајно по страни избацује капитена гостију, те на другој страни проналази Зеленковића, који још љепшим потезом задаје вртоглавицу другом играчу гостију, те га шаље у празан простор, али његов ударац успијева одбранити голман.

У тим моментима трибине су прокључале, осјетили су то и играчи Укрине, који праћени сјајном подршком навијача, жељели су да још који пута затресу мрежу комшија са Радлинке.

А дванаести играч Укрине, сјајна публика која је велика подршка из утакмице у утакмицу и истински пружа подршку најстаријем колектив у Чечави јуче је свих 90 минута била вјетар у леђа екипи Укрине.

У 75. минути ратник средине терена Ђуричић излази из игре, а у игру улази млади Босић.

Гостујућа екипа врши двоструку измјену минут касније.

Оно што су сви присутни очекивали јесте још који гол, а испоставиће се иста жеља ће им се и остварити.

Играо се 85. минут, Кулага узима лопту на средини терена, пар додира са истом, те у празан простор избацује Гојића, који се сјурио ка голу гостујуће екипе, шутира, први ударац брани голман, а у другом покушају погађа мрежу за вођство Укрине од 2-0 на велику радост и одушевљење свих присутних навијача.

У 87. минути двострука измјена у редовима домаће екипе, испраћени овацијама из игре излазе Тодорић и Вучић, а у игру улазе С. Лазић и Д. Продић.

Имали су гости у самоме финишу чист зицер да затресу мрежу Укрине, али Нинковић сјајно интервенише и оставља своју мрежу закључану.

Пар минута пред крај званични спикер утакмице Стојановић, најавио је опроштај од дреса Укрине, капитена Г. Продића који је након дугогодишњег играња фудбала одлучио да окачи копачке о клин.

Убрзо је главни судија утакмице означио крај локалног дербија у коме је Укрина дошла до заслужене побједе од 2-0.

Из Укрине желе да се захвале гостујућој комшијској екипи на фер и коректној игри.

А поред сјајног дочека који су чланови УО ФК ,, Укрина “ приредили екипи Пролетера, онако како то раде прави домаћини у својој кући, услиједило је и дружење након утакмице које су обезбиједили људи окупљени око ФК ,, Укрина “, за примјер и учење многима.

С’ овом утакмицом завршено је првенство на друголигашком ,, Западу “ у коме је Укрина побејдом завршила сезону 2021/22.

А нас 26.06.2022. године очекује велики фудбалски спектакл у коме ће Чечава и Укрина угостити ветеране Црвене звезде из Београда поводом 40 година клуба у Чечави.

Утакмица се игра од 17:00 часова.

ФК ,, Укрина “ 2-0 ФК ,, Пролетер “ Теслић

⚽️ Вучић Драган

⚽️Гојић Југослав ( ас. Кулага Далибор )

Састав ФК ,, Укрина “ :

Нинковић Драшко

Продић Горан ( К )

Квржић Славиша

Тодорић Бранимир ( 🔁 Лазић Срђан )

Живковић Северин 

Којић Синиша ( 🔁 Кулага Далибор )

Ђуричић Бојан ( 🔁 Босић Бобан )

Квржић Горан

Зеленковић Денис

Ђурић Славен ( 🔁 Гојић Југослав )

Вучић Драган ( 🔁 Продић Дејан )

ЗАЈЕДНО ЗА УКРИНУ 🔴🔵🔴🔵

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.