Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Укрина прославила 40. годишњицу фудбала у Чечави и оборила рекород посјећености.

ПРОСЛАВЉЕНА 40. ГОДИШЊИЦА ФУДБАЛА У ЧЕЧАВИ, ИСПИСАНE НОВE СТРАНИЦЕ ИСТОРИЈЕ КЛУБА, ПОСЈЕЋЕНОСТ КАКВА СЕ У ЧЕЧАВИ РИЈЕТКО ВИЂА:

Дана 26.06.2022. године у Чечави је обиљежена 40. годишњица постојања фудбалског клуба.

Велика свечаност и велики јубилеј за све љубитеље најважније споредне ствари у животу у Чечави и околним селима.

А уз велику свечаност иде управо нешто велико, а то велико представљало је оно највеће из фудбала, најтрофејнији клуб са простора бивше Југославије, првак Европе и Свијета београдска Црвена звезда.

Да је то тако показало је велико интересовање публике за овај догађај, велики редови пред продајним штандовима са улазницама јасно говоре о значају свега тога.

Према ријечима старијих мјештана нашег села који су испратили мноштво догађаја у Чечави, прослава 40. годишњице фудбала остаће уписана златним словима у селу, као догађај који је оборио све рекорде посјећености у задњих неколико деценија.

Да је то тако јасно говори и број продатих улазница 1080, с тим да су исте куповане на добровољној бази, те нису наплаћиване нашим најмлађим мјештанима који су у великом броју испратили овај догађај.

Према статистичким параметрима особа задужених за то Укрина је свој јубилеј прославила пред великим бројем љубитеља фудбала, а бројка прелази преко 1500.

Морамо да нагласимо да су бројни љубитељи фудбала стигли из других градова и општина добојске и бањалучке регије, што је још један показатељ сјајне атмосфере у Чечави тога дана.

Организација самога догађаја протекла је на врхунском нивоу, а чему најбоље свједоче ријечи славног фудбалера Милоша Шестића који у своме обраћању наводи да је као ветеран Црвене звезде обишао бројна мјеста у многим земљама, али да нигдје није доживио оно што је тога дана у Чечави, те упутио велике ријечи хвале представницима нашег клуба.

A велику захвалност и помоћ око организације утакмице упућујемо нашој браћи из П.Д Визант 74274 , који су се показали као велики и истински пријатељи нашег клуба.

Много труда и рада уложили су чланови Управног одбора клуба да припреме терен за игру како би фудбалери могли да покажу своје вјештине и знање на најбољи начин.

У 17:00 часова услиједио је излазак фудбалера и судија у пратњи малишана из ЈУ ОШ ,, Јеврем Станковић “ Чечава, а све је то додтано уљепшао званични спикер утакмице Горан Стојановић који је публици представио играче и једне и друге екипе.

Главни судија на овој утакмици био је некадашњи судија ФС РС, а сада ветеран наш Остоја Марковић, коме су асистенти били колеге из Србије Аћимовић Александар и Аћимовић Денис, док је делегат ове утакмице био Срђан Смиљанић, делегат испред ФС РС.

Убрзо након представљања екипа, услиједио је почетак фудбалског спектакла у Чечави у коме су играчи и једне и друге екипе показали да и даље имају фудбалске вјештине у својим ногама без обзира на број година и старосну доб.

Након првог полувремена резултат је био 1-1.

У паузи имеђу два полувремена извршено је извлачење награда, а најсрећнији су обрадовани бројним наградама које су обезбијеђене уз помоћ многобројних фирми и људи, а на чему се свима много захваљујемо.

Других 45. минута донијело нам је још четири гола, а укупан резултат гласио је 1-5 у корист наших гостију из Београда, иако резултат у овој утакмици није имао превелики значај, свакако упућујемо честитке ветеранима Црвене звезде.

Након утакмице услиједила је свечана вечера за фудбалере и једне и друге екипе, те бројне званице из свијета спорта и људе који су у протеклих четрдесет година оставили дубок траг у фудбалском клубу.

Свечана вечера почела је онако како наши древни православни обичаји налажу уз молитву у присуству нашег духовног вође оца Славка Пантелића, који је уз Божији благослов пожелио фудбалском клубу још много јубилеја.

Након вечере услиједила је додјела захвалница испред ФК ,, Укрина “ за успијешну сарадњу и допринос у годинама постојања клуба.

Испред клуба захвалнице је уручио Дејан Продић следећим редослиједом:

  1. СРПСКОЈ ПРАВОСЛСВНОЈ ЦРКВЕНОЈ ОПШТИНИ ЧЕЧАВА- на челу са о. Славком Пантелић- који су духовно и на безброј других начина подржали рад клуба.
  2. МЗ ЧЕЧАВА- једној од три мјесне заједнице иницијатора за поновно покретање фудбалског клуб .
  3. ПД ,, ВИЗАНТ 74274 “ ЧЕЧАВА
  4. ЈУ ОШ ,, ЈЕВРЕМ СТАНКОВИЋ “ ЧЕЧАВА
  5. ОПШТИНИ ТЕСЛИЋ
  6. ФУДБАЛСКОМ САВЕЗУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
  7. ГРАДСКОМ ФУДБАЛСКОМ САВЕЗУ ДОБОЈ
  8. ,, ХИДРОЕПОРИК “ БАЊА ЛУКА
  9. ПРЕДРАГУ ЂЕКАНОВИЋУ
  10. Доо ,, ЕЛГРАД “ ТЕСЛИЋ
  11. ТУРИСТИЧКОЈ ОРГАНИЗАЦИЈИ ОПШТИНЕ ТЕСЛИЋ
  12. ,, ФЕР ГРАДЊА “ БЕОГРАД
  13. ,, ЦРВЕНА ЗВЕЗДА “ БЕОГАРАД
  14. КАФЕ БАРУ ,, БИСЕР “ ЧЕЧАВА
  15. КАФЕ БАРУ ,, БРИЉАНТИН “ ЧЕЧАВА
  16. СТОМАТОЛОШКОЈ ОРДИНАЦИЈИ ,, ДР ЗРНИЋ “ СТАНАРИ
  17. ФК ,, РУДАР “ СТАНАРИ
  18. ГОРАНУ СТОЈАНОВИЋУ
  19. КОМПАНИЈИ ,, CARLSBERG “
  20. ,, КОРТ “ ЧЕЧАВА

Накнадно због оправданог изостанка захвалнице ће бити уручене нашим пријатељима из:
ФК ,, Пролетер “ Теслић, ФК ,, Борац “ Осиња, АФ ,, Спортинг “ Теслић.

Поред додјеле захвалница у сарадњи са ПГ ,, Милашиновић “ Чечава уручени су пригодни поклони фудбалерима Црвене звезде и гостима из Београда за успомену и лијепо сјећање на Чечаву.

Након додјеле захвалница и поклона услиједила је забава до јутарњих часова, а госте су пјесмoм забављали Слађан Шућур-Пићо, Славиша Рудник и Маја Шипка који су направили сјајну атмосферу под шатором.

Искористићемо прилику да се захвалимо нашем Предрагу Марковићу који је најзаслужнији што је Црвена звезда увеличала нашу прославу.
Захвалност упућујемо Општини Теслић и Туристичкој организацији Теслић који су обезбиједили пријем и смјештај за госте из Београда.
Поред наведених захвалност упућујемо свима онима који су својим поклон боновима обезбиједили вриједне награде за навијаче.
Велико хвала свима који су финансијски помогли и препознали о каквом је догађају ријеч.
А посебну захвалност упућујемо свим навијачима који су својим присуством увеличали 40. годишњицу фудбала у Чечави.

ФК ,, Укрина “ 1-5 ФК ,, Црвена звезда “

⚽️ Ђекановић Зоран ( за Укрину )
⚽️ Васиљевић Милош
⚽️ Короман Огњен
⚽️⚽️ Мердовић Боро
⚽️ Продановић Драгомир

Састави екипа:

ФК ,, Укрина “ Чечава🔴🔵🔴🔵
Нунић Недељко, Продић Вид ( К ), Продановић Раде, Липић Мирко, Пајкановић Небојша, Кокић Јанко, Бијелац Младен, Квржић Славиша, Ђекановић Зоран, Пејичић Душко, Којић Синиша; Топрек Остоја, Стокић Душан, Горичанац Зоран, Ђуричић Горан, Дакић Милорад, Бјегојевић Мирко, Вуковић Младен, Продић Драган, Девић Миладин, Јотановић Дарио, Петровић Данијел, Савковић Милорад, Лазић Божидар, Стокић Дејан, Гаврановић Љубинко, Продић Горан, Пантелић Славко, Смиљанић Бобан, Горичанац Горан, Видовић Миливоје.
Представник екипе: Ђекановић Игор, шеф стручног штаба: Продић Новак, тренер: Продић Дејан, доктор: Миличевић Александар.

ФК ,, Црвена звезда “ Београд 🔴⚪️🔴⚪️
Милетић Виктор, Николић Бранко, Николић Зоран, Јанковић Славољуб, Каваја Зоран, Васиљевић Милош, Мишић Новислав, Короман Огњен ( К ), Тодоровић Ненад, Милосављевић Неђо, Продановић Драгомир; Мрђеновић Душан, Раилић Бојан, Павловић Славиша, Милосављевић Љубан, Петровић Аца, Бабић Драган, Мердовић Боро.
Представник екипе: Канатар Бранимир, шеф стручног штаба: Шестић Милош, тренер: Милосављевић Неђа, помоћни тренер: Боровница Здравко, доктор: Ранко Тодоровић.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.