Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Đoković i Troicki u Banjaluci

Новак Ђоковић, трећи тенисер свијета, вечерас ће у Бањалуци одиграти посљедњи меч у 2009. години. У егзибиционом сусрету противник ће му бити Виктор Троицки.

Дуел између репрезентативаца Србије биће игран од 18 часова у спортској дворани "Борик", која ће бити премала да прими све који буду жељели уживо да виде ову двојицу тениских мајстора.

Меч у "Борику" је егзибиционог, али и хуманитарног карактера.

"Очекујемо пуну дворану, око 4.000 гледалаца, и добар меч. Годину дана постоји идеја да доведемо Новака Ђоковића у Бањалуку, али због његових бројних обавеза то није било могуће до сада. Његов долазак смо повезали са промоцијом комерцијалне фазе 3Г мреже, која ће бити пуштена у рад 1. децембра. Увијек се трудимо да када имамо важан повод направимо концерт или неки други значајан догађај, тако да ћемо сада угостити Ђоковића и Троицког", рекла је Аида Халиловић, портпарол М:тела, који је организатор великог спортског догађаја.

"Сав приход од улазница М:тел ће поклонити Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију 'Др Мирослав Зотовић' за изградњу игралишта за дјецу са инвалидитетом", додала је Халиловићева.

Ђоковић ће први пут играти у Бањалуци, док је Троицки 2005. наступао са успјехом пред бањалучком публиком. Било је то на АТП челенџеру који традиционално организује Тениски клуб Младост. Троицки је из квалификација дошао до борбе за титулу, а захваљући резултатима из Бањалуке напредовао је на АТП ранг-листи за 139 позиција и најавио успјешну каријеру. Тада је на челенџер дошао као 490. играч свијета, а сада као 29. тенисер са листе најбољих.

Ђоковић и Троицки су до сада одиграли три званичана меча, а Ђоковић је славио два пута. Обје побједе је забиљежио у 2009. години, док је 2007. Троицки славио.

Публика ће моћи уживати у мечу, али долазак врхунских тенисера ће имати и позитивне посљедице за развој тениса.

"Феноменална ствар је што у наш град долази Ђоковић који ће ускоро бити број два на свијету, наравно и долазак Троицког је битан. То је веома добро за клинце који играју тенис у Бањалуци, али и у цијелој БиХ, и сигуран сам да ће сви они који буду имали прилику да дођу у "Борик" уживати у мечу. Такође, и за Бањалуку је добро што долазе врхунски спортисти попут Владе Дивца, Ненада Зимоњића, Јанка Типсаревића…, сада Ђоковића и Троицког и морамо да будемо захвални Влади Републике Српске и компанији М:тел који су нашли начина да доведу Новака Ђоковића", рекао је Бојан Вујић, селектор Дејвис куп репрезентације БиХ.

У јулу су егзибициони меч у Бањалуци играли Зимоњић и Типсаревић што је, према Вујићевим ријечима, имало позитиван ефекат на тенис.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.