Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Rudar – Trebava 2:1, Ukrina – Polet odgođena

Prva ovosezonska domaća utakmica donijela je Rudaru i prvu radost. Izabranici trenera Pantića savladali su Trebavu iz Osječana, a junak utakmice bio je Srđan Lazić sa dva postignuta gola. Omaleni napadač Rudara iskoristio je praktično prvu priliku na utakmici i već u 4. minutu doveo svoj tim do prednosti. Stokić je izveo aut bacivši loptu u šesnaesterac gostiju, a Lazić pretrčao svog čuvara i hladnokrvno završio akciju – 1:0. Par minuta kasnije u prilici se našao i Kusturić, ali je loše šutirao sa oko 10 metara. U 13. minutu Bojinović je pokušao iz slobodnog udarca, ali je golman Ploskić lako ukrotio ovaj udarac. Gosti prvu priliku stvaraju u 19. minutu kada je Andrić izblokiran, a pet minuta kasnije isti igrač je izbjegao ofsajd zamku domaće odbrane i ponovo se našao u prilici. Rezultat se ipak nije mijenjao, a do kraja poluvremena viđena je borba uglavnom na sredini terena.

 

Rudar odlično otvara i drugo poluvrijeme. U 53. Kusturić postiže gol, ali pomoćni sudija Jovanović signalizira ofsajd i propada prilika za dupliranje vođstva. Međutim, samo dva minuta kasnije Srđan Lazić koristi odličnu dugu loptu kapitena Simića, ponovo pretrčava beka Jovanovića i još jednom matira Ploskića. Gosti sve karte bacaju na napad, što im se isplatilo u 64. minutu. Slobodan udarac sa oko 20 metara izvodi Miloš Pejić, golman Kvržić loše reaguje i rezultat je smanjen na 2:1. Trebava još jače stišće i pomjera težište igre pred gol Rudara. Rudar je iz kontranapada stvorio dvije ozbiljne prilike: Radić je u 71. minutu iz slobodnog udarca šutirao tik pored gola, a Kusturić propustio kolosalnu priliku u 84. kada je izbio sam pred golmana Trebave, ali je ponovo loše šutirao. Gosti do kraja nisu uspjeli da iskoriste inicijativu, pa su kući ipak otišli pognutih glava.

    Trener Pantić danas nije mogao računati na Kokića i Duška Kusturića, pa su priliku od prvog minuta dobili Slađan Lazić i Bojinović. Sudija Dejan Kostić pokazao je nesigurnost, a i kriterijumi su bili nejasni. Podijelio je čak osam kartona, a u pojedinim trenucima gubio je kontrolu nad utakmicom. Na kraju je čak i fizički napadnut od strane nezadovoljnog gostujućeg igrača Bogojevića. Rudar očekuje gostovanje u Podnovlju protiv ekipe Poleta, koja je odigrala samo jednu utakmicu i slavila protiv Slobode. Utakmica u Čečavi (Ukrina-Polet) je odložena, dok su danas gosti slavili u preostale tri utakmice. Sloboda je nadvisila Hajduk u Kožuhama, BSK je bio bolji u Osinji, a Vučijak deklasirao Borac u Kotorskom.

 

Stadion u Stanarima. Gledalaca: 50. Sudija: Dejan Kostić. Pomoćnici: Nebojša Jovanović i Dejan Galaković. Delegat: Božo Lazić. Strijelci: 1:0 Lazić (4'), 2:0 Lazić (55'), 2:1 Pejić(64'). Žuti kartoni: Kerić, Simić, Radić, Kusturić, Z.Marković (Rudar), B.Bogojević, D.Jovanović, S.Bogojević (Trebava). Igrač utakmice: Srđan Lazić (Rudar)

Rudar: Kvržić, Bojinović (od 67' Vintonji), Sl.Lazić, Kerić, Stokić, Z.Marković, Sr.Lazić, Ž.Marković (od 59' D.Kovačević), Dr.Kusturić, Simić (kap), Radić. Trener: Đ.Pantić

Trebava: Ploskić, G.Jovanović, Miljanović, B.Bogojević, D.Jovanović (od 61' Arsenić), D.Milićević (od 46' Lazarević), Živanović (kap), Andrić, Savić (od 77' Kuzmanović), S.Bogojević, Pejić. Trener: B.Stevanović

 

Ukrina je trebala da ugosti Polet iz Podnovlja ali je utakmica odgođena zbog smrti  tri igrača, koji su stradali u saobraćajnoj nesreći u Podnovlju koja se dogodila nekoliko dana prije.

 

 

 (fkrudar blog)

 

Rezultati 2. kola:

Kožuhe: Hajduk Sloboda 2 : 3
Čečava: Ukrina Polet odloženo
Stanari: Rudar Trebava 2 : 1
Kotorsko: Borac Vučijak 1 : 5
Osinja: Borac 1975 BSK 2 : 4
Tabela:
1 Vučijak 2 2 0 0 9 : 3 6
2 BSK 2 2 0 0 7 : 2 6
3 Polet 1 1 0 0 2 : 1 3
4 Sloboda 2 1 0 1 4 : 4 3
5 Rudar 2 1 0 1 4 : 5 3
6 Ukrina 1 0 1 0 2 : 2 1
7 Trebava 2 0 1 1 3 : 4 1
8 Hajduk 1 0 0 1 2 : 3 0
9 Borac 1975 (O) 1 0 0 1 2 : 4 0
10 Borac (K) 2 0 0 2 1 : 8 0

Parovi 3. kola (12/13.09.2009, 16.30h):

Bušletić: BSK Hajduk
Majevac: Vučijak Borac 1975
Osječani: Trebava Borac (K)
Podnovlje: Polet Rudar
V.Sočanica: Sloboda Ukrina

 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.