Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Sportsko druženje u organizaciji f.k. Rudara

Dok su se na fudbalskim terenima širom dobojske regije vodile borbe za bodove, u Stanarima se "bubamara" kotrljala bez imalo rezultatskog značaja. Na inicijativu igrača i stručnog štaba FK Rudar Stanari, prvenstvena pauza iskorištena je za druženje sa prijateljima kluba. Od jutarnjih časova na stadionu je počelo okupljanje, a pored aktivnih igrača u grupicama su se pojavljivali "pravi" rudari, članovi Sindikata EFT Rudnik lignita Stanari, te veliki broj momaka koji su svojevremeno nosili zeleno-crni dres, ali i oni koji nekada nisu štedjeli "dlanove i glasove" navijajući za svoj klub. Okupljanje je izazvalo kakvu-takvu pažnju u Stanarima, pa je viđeno nekoliko desetina ljudi u svojstvu publike.

 

Prvi su snage odmjerili FK "Rudar – zeleni" i Kafe bar "Lira", a golovima Denisa Zelenkovića slavio je mlađi sastav Rudara – 2:0. Utakmica je bila dinamična, a neki od bivših igrača koji su nastupili za Liru pokazali su da nisu za staro gvožđe. Za "zelene" su igrali uglavnom igrači Rudara mlađi od 21 godine: Kvržić, Bjeličić, Jerinić, Šljivić, Tutnjević, B.Jovičić, Marić, A.Jovičić, D.Zelenković, Vasić, Lazić. Za "Liru su nastupili: Jovica Dragičević, Saša i Želimir Vidović, Borko i Vlado Jerinić, Nebojša i Siniša Bogdanić, Damir, Danijel i Bojan Kerić, Duško Tovilović, Aleksa Radić, Željko Šetušić, Radojica Maksimović, Dario Šljivić…

Uslijedio je duel između FK "Rudar – plavi" i Sindikat EFT Rudnik lignita Stanari, a pobijedio je Rudar – 4:1. Erić i Šoljić bili su strijelci po dva gola za "plave", dok je za "sindikalce" pogodio Rajko Radić. Sastav Rudara: Kvržić, Bojinović, Vidović, Marković, Šljivić, Đukić, Šoljić, Đurić, Simić, Tadić, Erić. Za Sindikat EFT nastupili su: Ljubiša i Nebojša Slijepčević, Nikola Radišković, Gordan Kajganić, Sreto Maksimović, Zoran Ristić, Srđan Karać, Saša Gavranić, Srđan i Goran Lazić, Rajko Radić, Željko Milivojević…

U malom finalu bilo je neriješeno 1:1, a nakon bolje izvedenih penala pobijedila je Lira. Sindikat EFT je poveo eurogolom Željka Milivojevića (svaka čast!), a izjednačio je Borko Jerinić. Daleko manje neizvjesnosti bilo je u finalu, gdje su mlade nade pokazale da Rudar ima svijetlu budućnost. "Preslišali" su starije kolege sa ubjedljivih 6:1, a istakao se Slađan Lazić sa četiri gola. Pridružili su mu se Denis Zelenković i Aleksandar Jovičić, dok je za "plave" pogodio Ljubiša Erić.

Nakon "takmičarskog" dijela uslijedilo je "logično" nadoknađivanje utrošene energije…

FK Rudar Stanari još jednom se zahvaljuje svim učesnicima i gledaocima, uz nadu da će ovaj vid druženja zaživjeti i prerasti u tradiciju.

 

(fkrudar)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.