Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Укрина поражена од Рудара

Протеклог викенда на распореду је било 15 коло ПФЛ Добој у којем су фудбалери Рудара отишли на краћи пут до Чечаве у којој су одмјерили снаге са домаћом екипом Укрине. Лијепо вријеме допринијело је да се на трибинама стадиона у Чечави окупи нешто више од стотињак гледалаца, који су имали шта да виде у овој утакмици.

Од самог почетка утакмице фудбалери Рудара су ставили до знања свим присутним посматрачима да су у Чечаву дошли по три бода. Имали су већи посјед лопте и игра се углавном одвијала на половини домаће екипе. Из те иницијативе у 14. минуту Г. Квржић након једне соло акције долази у изгледну прилику за постизање гола, али је са неких 15-ак метара шутирао мало изнад пречке гола голмана Петровића. После тога борба се водила на средини терена, а Рудар је и даље имао иницијативу. У првих 20 минута Рудар је извео и неколико корнера после којих су се редали шутеви, Д. Квржића, Марића, Ковачевића, али погодака није било. Ипак, у 25. минуту Рудар долази у водство. Слободан ударац са неких 30 метара изводи Г. Квржић који у шеснаестерцу противника проналази Д. Квржић, а овај погађа главом за 0:1. После гола Рудар је наставио да доминира, па су тако шутевима са ивице шеснаестерца пријетили Ковачевић и поново Марић. Играчи Укрине у првих пола сата нису ни једном озбиљније запријетили голу Иличића, али је онда искусни Кокић са неких 23-24 метра упутио неугодан шут који је голман Рудара крајњим напором успио да избаци у корнер. У 32. минуту Рудар увећава предност, Д. Квржић је добро истрчао контру, избио сам пред голмана домаћих и рутински погодио за 0:2. Након другог примљеног гола играчи Укрине ђеловали су индиспонирано, па је тако Рудар у наредних 5 минута могао доћи до још убједљивије предности. Међутим, шутеви Ковачевића, Сл. Лазића и Марића су били непрецизни. Најбољу прилику да дотуче грогираног противника имао је Чикојевић који је у 37. минуту избио сам пред искусног голмана Петровића који му је на вријеме ушао у шут и тако спријечио нови погодак Рудара. А онда, као што то у фудбалу увијек бива, у 39. минуту стиже казна за промашаје. Након корнера са лијеве стране лопта је отишла скроз на другу страну шеснаестерца одакле је један играч Укрине враћа пред гол Рудара гђе се поред веома статичних играча Рудара најбоље сналази Продић и смањује резултат на 1:2. До краја полувремена није било већих узбуђења.

На почетку другог полувремена Рудар је одмах запријетио, Д. Квржић је шутирао главом лопта се одбила до Г.Квржића који је шутирао у „деведесетку“, али голман Петровић уз помоћ пречке избацује лопту у корнер. После тога Укрина је кренула одлучније према голу Рудара и сада је она била тим који диктира темпо игре. Играчи Рудара нису успијевали да успоставе игру коју су приказали у првом полувремену. Из тог притиска Укрина долази до изједначења у 56. минуту када Ђурић постиже прелијеп погодак пославши лопту са ивице шеснаестерца, мало искоса, у малу мрежицу гола Рудара за 2:2, и велико одушевљење публике на стадиону у Чечави. Након другог примљеног гола играчи Рудара успијевају да успоставе равнотежу на средини терена и ослободе се притиска. Укрина је након тога припријетила са неколико шутева са дистанце, али веће опасности по гол Рудара није било. С друге стране, Рудар је поново почео да приказује игру из првог полувремена. Након једне избијене лопте од стране домаћих играча Марић је ухватио одличан волеј, али је лопта отишла поред гола. Играо се 65. минут када после корнера Рудар стиже до новог водства, а Дарко Квржић до свог трећег гола на овој утакмици. Убачену лопту Квржић је шутирао, али је његов шут изблокиран, међутим, лопта му се поново враћа и он је закуцава под прчку гола Укрине за 2:3. До краја утакмице вриједно помена је то да је Укрина имала слободан ударац са ивице шеснаестерца, али је Кокић лоше шутирао и није било опасности по гол Иличића. Рудар је још једном запријетио из контре када је голман Петровић замало био бржи од Тадића и избио лопту, а велику шансу пред сам крај утакмице пропустио је Максимовић који је шутирао тик поред десне стативе гола Укрине, тако да је остало коначних 2:3, и Рудар је уписао ноу побједу.

На крају, кад се све сабере, публика је могла бити задовољна приказаном игром оба тима. Рудар је био бољи противник, поготово у првом полувремену, и заслужено славио. Екипа Укрине још једном се показала као изузетно коректан домаћин за вријеме, али и после утакмице, када је све било спремно за треће полувријеме. Екипи Укрине се захваљујемо на гостопримству и желимо пуно среће у наставку првенства.

У следећем колу Рудар дочекује тренутно другопласирану екипу Хајдука из Кожуха. Због Васкршњих празника термин утакмице је помјерен, тако да ће се ова утакмица одиграти у суботу 07.04. са почеком у 16 часова. Позивамо све навијаче из Станара и околине да дођу и пруже подршку фудбалерима Рудара, како би стигли до нове побједе.

Галерија слика

Текст:рударстанари.ком
Фото: Синиша Лазић

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.