Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Desetak domaćinstava Čečave nema struju

Desetak domaćinstava u najvećoj teslićkoj mjesnoj zajednici Čečava živi bez struje, jer elekrifikacija teslićkih sela, koja je počela prije pola vijeka, još nije došla do njih, upozorio je predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Dejan Kovačević.

"Dosta se stanovništa iz tih dijelova Čečave u proteklom ratu iselilo, a jedan od razloga je i nedostatak struje", rekao je Kovačević i pojasnio da struju decenijama čekaju u zaseocima Antići, Cvijići i u dijelu Plana.

On je naglasio da je riječ o produženju mreže za još nepuna tri kilometra, te da su mještani spremi da pomognu ovaj projekat akcijom ukopavanja i podizanja stubova, te razvlačenjem žice i kablova – da bi problem napokon bio riješen.

Slavko Tomić, 97-godišnji mještanin, kaže da je Čečava bila najnaprednije selo poslije Prvog svjetskog rata i da je 1929. godine u selu bilo šivaćih mašina i radio-prijemnika, a ono je prugom bilo povezano ostatkom svijeta. Zbog toga je neshvatljivo, kaže Tomić, da se još čekaju prve sijalice u nekim dijelovima sela.

U opštinskoj administrativnoj upravi kažu da su svjesni težine ovog problema i da će učiniti sve da se s ovim poslom krene.

Načelnik Odjeljenja za stambeno komunalne poslove u lokalnoj upravi Dragiša Kovačević uvjerava da su pripreme za ovaj posao krenule, te da je jedan dio administrativne dokumentacije urađen.

On nije mogao potvrditi da će se u ovoj godini na ovom projektu uraditi više, rekavši da to nezavisi samo od teslićke lokalne uprave.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.