Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Pustošili kuće, prodavnice i kafiće u Tesliću

Nemanja C. (19) i maloljetnik (17) uhapšeni su i protiv njih je podnesen izvještaj tužilaštvu zbog sumnje da su u proteklom periodu na području Teslića počinili 15 teških krađa i pričinili štetu u iznosu od više hiljada maraka, potvrđeno je u policiji.

Nemanja C. je osumnjičen da je počinio krivična djela: tri teške krađe, pokušaj krađe i prikrivanje, dok se maloljetnik sumnjiči za 13 krađa i pokušaj krađe.

Oni su u noći između 24. i 25. februara provalili u knjižaru "Stil", odakle su ukrali školski pribor i novac.

– Iste noći provalili su i u frizerski salon "Glamur" odakle su ukrali mašinu za šišanje kose. Poslije toga su provalili u samostalnu zanatsku radnju "Metal" odakle su odnijeli razne vrste brusilica, bušilica i drugog alata. Ovim provalama vlasnicima su pričinili štetu od oko 600 maraka – rekli su u CJB Doboj, navodeći samo inicijale.

 

Policija sumnja da su oni 31. marta odvalili lim na vratima prodavnice "Papro Molbile" u Stenjaku kod Teslića i Nemanja C. je ušao u radnju, ali ništa nisu ukrali. Tom prilikom pričinjena je šteta od oko 200 maraka.

 

– U noći između 25. i 26. marta Nemanja C. je čuvao stražu, a maloljetnik je provalio u kafić AS u Tesliću i ukrao ključeve od 15 poker aparata, koje je vlasnik kasnije morao da dekodira, čime mu je pričinjena šteta od oko 3.000 maraka – dodali su u policiji.

Maloljetnik je u periodu od 24. februara do 30. marta sam provalio u još devet objekata na području Teslića, a krao je sve što je pronašao.

– Iz prodavnice DIM i butika "Dvojac" u Tesliću ukrao je duks majice, džempere, farmerke, trenerke, čarape i sličnu robu, a iz butika "Ekskluziv" sportsku torbu, ženske cipele i novac. On je provalio i u mesnicu "Doringo", odakle je ukrao novac, a iz kafića "Apolon" takođe novac i alkoholna pića – saopšteno je iz CJB Doboj.

U policiji su dodali da sumnjaju da je maloljetnik provalio i u privatni stan u Banji Vrućici kod Teslića odakle je ukrao laptop, televizor, alkoholna pića i druge predmete.

– On je provalio i u porodičnu kuću u Tesliću i odnio zlatni nakit i dva zvučnika. Ovim krađama oštetio je vlasnike za oko 2.000 maraka – rekli su u CJB Doboj.

Nezvanično saznajemo, oni su u prodavnice i kafiće ulazili tako što su razbijali prozore i kroz njih se uvlačili u unutrašnjost objekata. Tamo gdje su na prozorima bile rešetke obijali su vrata. Obojica su poznata odranije policiji zbog sličnih krivičnih dijela.

 

Maske i trenerke

 

Nemanja C. i maloljetnik (17) krali su sve što im dođe pod ruku ne gledajući na vrijednost. Tako je maloljetnik iz kioska "Mis" ukrao četiri dječije maske vrijedne oko 20 maraka.

Iz prodavnice "Eksport-import Robokon" ukrao je donji dio muške trenerke vrijedne oko 25 maraka.

(Glas Srpske)

 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.