Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Izborna kampanja 2007. – ko je bolji za RS

Danas je u Čečavi bio jedan odo onih dana kad je svi vole, ljube, maze itd. Danas su tri stranke održale svoje predizborne tribine u našem selu. Svi su pričali istu priču, već dobro poznatu našem narodu. A narod – ko narod, skupio se u ledenoj prostoriji mjesne zajednice i budno pratio govore "sveznajućih" političara.

 Ne zaboravite "opširnije" pročitati!

Koliko smo mogli zaključiti svi su karte polagali na Republiku Srpsku, i vodila se bitka oko pitanja "ko je bolji za RS?" Pitamo li se šta bi bilo da smo u unitarnoj državi koja nema problema sa nacionalnim i treritorijalnim uređenjima- na šta bi se onda političari izvlačili!

U 10:00h tribinu su održali simpatizeri NDS (narodna demokratska stranka- poznatija kao "Škrebina stranka"). Okupilo se dvadesetak ljudi, pola Đukića – pola Savkovića! Ispred NDS Teslić su stigli, naravno sa 20 minuta zakašnjenja i g. Škrebić Slavko i  g. Šainović- predsjednik mladih te stranke. Tribina je trajala vrlo kratko. Prikupljenima se obratio Škrebić, govorio je o aktivnostima stranke, važnostima širenju članstva na druge mjesne zajednice, izboru kandidata za odbornike u opštini. Naglasio je da stranka trenutno broji oko 800 članova, ali da će taj broj porasti sledećih mjeseci kad stranka počinje žešće pripreme za Lokalne odnosno Opštinske izbore 2-3. oktobra 2008 godine. 

Active Image
NDS nije uspio okupiti veći broj simatizera! 

Na kraju je održano glasanje na kome su članovi mjesnog odbora NDS-a izabrali kandidata za odbornika u SO Teslić. Jedan kandidat- jednoglasna odluka, kandidovan je g. Vladimir Simeunčević.

{youtube}3qVVqLt1QuM{/youtube}
Zbog telefonskih poziva i prijetnji da nesmijem objaviti neke učesnike  na tribini, odlučio sam da , za sada, izostavim neke snimke i slike. Evo samo kako je donesena odluka o kandidatu za odbornika!

 

U 11:00h Nešto masovniju tribinu su održali PDP- ovci. Tribini su, ispred PDP stranke prisustvovali G. Slobodan Nagadić, g. Branko Dokić i g. Milojko Grujičić koji su držali maratonske govore u kojima su više puta naglašavali da je "tandem Ivanić – Dodik najbolje rješenje za Republiku Srpsku". 

Active Image

 g. Branko Dokić, g. Slobodan Nagradić i  g. Grujičić Milojko

Govorili su i o najugroženijoj skupini- penzionerima. Naglasili su da je u Republici srpskoj omjer radnik-penzioner 1:1, da je penzionera koje PIO RS isplaćuje a koji su penzije stekli u federaciji 38000, i kako se PDP zalaže da se napiše žalba na odluku suda kojom je poništena tužba PIO RS  prema MIO/PIO federacije.

Poslije zahtjeva jednog od gostiju, neću spominjati ime, da mu se riješi pravo na invalidsku penziju. Evo kako to PDP-ovci rješavaju probleme pojedinaca.

 {youtube}0M5048rkfT8{/youtube} 

 U 13:00h salu su napunili SDS-ovci predvođeni g. Milovanom Stankovićem (Predsjednik odbora SDS Teslić), g. Miličevićem Dr. Milanom (Članom predsjedništva opštinskog odbora SDS Teslić), i Narodni poslanik u Vladi g. Dušan Stojičić.

Active Image
Okupio se veliki broj, doduše starih ljudi!

 

Active Image
Govor je držao Dr. Miličević..

 

 Active Image
Ali i naš Žare!

 Najviše se pričalo o aktivnostima stranke u proteklom vremenu, problemima građana itd. I da, da ne zaboravim- imali su grijalicu, mada su je uključili kad su došli tako da nije nešto pomoglo.

{youtube}qx8-e5zVLRQ{/youtube}
Cevka je bio glavni koordinator!
 
SNSD, koliko mi je poznato, danas nije držao tribinu. Ali sam naišao u trenutku kićenja drveća! 
 Active Image
 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.