Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Јавни позив на радну акцију „Очувајмо чечавски споменик“

Споменици / Фото: Милан Милашиновић

Поштовани мјештани Чечаве и сви људи добре воље, уз сагласност начелинка Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Душка Петровића, позивамо вас на још једну радну акцију у Чечави. Дана 06.06.2021. године са почетком у 09:00 часова почињемо са акцијом под називом „Очувајмо чечавски споменик“. Овом акцијом је планирано уређење споменика у центру Чечаве, које ће обухватити следеће активности:

  • скидање тренутних јарбола,
  • бетонирање постоља за нове јарболе,
  • лијепљење нових окапница око мозаика споменика,
  • прање споменика из другог свјетског рата,
  • фарбање споменика у бијелу боју.

Зависно од могућности акција ће обухватити и:

  • шмирглање и фарбање старих јарбола,
  • бетонирање постоља за старе јарболе.

Приложник јарбола је грађевинска фирма „Грамат“ Теслић, а приложник камена за окапницу је каменорезачка радња „Кајганић“ Станари. За нове јарболе ће бити и нове заставе, а оне ће бити приложене од стране Одјељења за борачку и инвалидску заштиту.

Овим путем позивамо све житеље да учествују у акцији, а највише борце који би нам овом приликом могли испричати по неки догађај везан за погинуле борце са чечавског краја са којима су заједно бранили нас и нашу дјецу. На тај начин бисмо пренијели и сачували наше наслеђе за даље генерације.

Сви они који су вољни помоћи финансијски, јер нам тренутно треба још око 600КМ за реализацију активности, могу се јавити на број телефона 065/408-983 (Милан Милашиновић). Такође, могу се јавити и они који желе потврдити своје учешће ради боље организације посла.

Организациони одбор – Милан Милашиновић
Телефон 065/408-983

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.