Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Ловачке кобасице завршиле у потоку

Вепар

Једна права ловачка прича, овај пута истинита, одиграла се у Чечави крајем прошле године. Протагонисти су управо били ловци који су одлучили правити кобасице од дивљачи.

У вријеме крмокоља група „домаћих“ ловаца је одстријелила неколико дивљих свиња са намјером да направи добро познате и цијењене специјалитете. Сложно и тимски, како и доликује њиховој професији, скупили су сво месо и заједнички га обрадили а затим подијелили између себе.

Испоштовали су санитарну процедуру те однијели месо на преглед у локалу ветеринарску амбуланту. Услиједио је позив ветеринарке Раде који им је следио крв у жилама – један узорак меса је био заражен трихинелом.

Претпостављате шта су ловци урадили? Управо тако – сво месо је било смијешано. Услиједило је рјешавање зараженог меса, наравно непрописно. Неки кажу да су свој дио спалили, други да су бацили у поток, трећи закопали. Наводно је одређена количина завршила и у контејнеру у центру.

Знате ли онај виц када учитељица захтијева домаћу задаћу од школараца у којем ће бити заступљени сви дани у седмици?
Мали Ивица напише: Мој је тата у неђељу отишао у лов. Кући је донио тако великог зеца, да смо га јели у понеђељак, уторак, сриједу, четвртак, петак, а и за у суботу је остао комадић!

На жалост овај пута није остао ни комадић.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.